Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7401400 www.bgdnes.bg

Роднините на разстреляните Дарина и Никол: Бави се разследването срещу двойния убиец Викторио

Делото е доникъде, нямаме информация докъде е досъдебното производство, жалват се почернените близки

От бавното разследване на убийството на Дарина Министерска и едногодишната й дъщеричка Дарина се жалват почернените близки. Двойният разстрел потресе цяла България на 29 октомври миналата година.

Реклама

Викторио влита посред бял ден в апартамента, в който Дарина живее с малката Никол в столичния кв. "Надежда". В ръка държи законния си пистолет, който притежава като охранител. Стреля във врата на Дарина и грабва детето. С Никол на ръце, Викторио хуква да бяга. По-късно с дуло, опряно в главата на таксиджия, обикаля около София близо час. С плачещото пеленаче бащата слиза от жълтата кола и се покрива в гористата част край Горни Богров. Там убива детето си и опитва да сложи край на живота си, но ръката му трепва и куршумът само леко го одрасква по челото.

На Викторио Александров са повдигнати три обвинения - за убийствата на 23-годишната жена и на общото им дете, както и за принуда спрямо таксиметровия шофьор, който вози Викторио и малката Никол.

"Точно 23 разлика в убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе, а нашето дело е доникъде, даже не сме информирани докъде е досъдебното производство! Наглост и цинизъм!", така коментира почернената майка на Дарина - Ваня Министерска, напредъка по разследването срещу двойния убиец Викторио Александров.

Всеки ден почернената майка споделя в своя личен фейсбук профил снимки на Дарина и малката Никол. Тя отброява изминалото време от убийствата им.

"Както обикновено има някъде някой, който стои в ъгъла и дирижира нещата. Много неща изчезнаха, за много неща обаче се направиха опити да бъдат покрити. Чувството за безнаказаност винаги е породено от някой служител някъде, това е истината", пише още Ваня Министерска.

След двойната загуба тя и съпругът й Георги се борят с всички сили за справедлива присъда на обвинения в престъплението Викторио Александров.

Реклама

В края на март Ваня и Георги Министерски подават молби до главния прокурор Сотир Цацаров. В тях те настояват делото да се възложи на следовател към Софийската градска прокуратура. Към момента разследването за двойното убийство се води от дознател в СДВР.

В молбата си семейство Министерски сочат, че знаят от дъщеря си Дарина, че Викторио се хвалел пред нея как е нападнал бившата си приятелка и родителите й в град Бухово, а също и за друг случай, при който е следил и тормозил психически и опитал да отвлече бившата си приятелка, още ученичка, от град Елин Пелин, пише в молбата до обвинител номер едно Сотир Цацаров.

Освен това почернените родители на Дарина подават сигнал и до дирекция "Вътрешна сигурност" заради хвалби на Викторио пред дъщеря им, че се ползвал със закрила от висшата полицейска началничка, съседка на родителите му.

Съдят Северин през Страстната седмица

В началото на Страстната седмица, 22 април, Северин Красимиров ще се изправи за първи път пред Темида по обвинението в изнасилване и убийство на русенската журналистка Виктория Маринова.

Младият неук ром е поискал делото му да се води по съкратеното съдебно производство. Защитата на Красимиров вече е депозирала искане в деловодството на Окръжния съд в Русе. Съкратената процедура гарантира на обвиняемия по-лека присъда, ако се признае за виновен.

Така предвиденият от закона доживотен затвор без право на замяна за бруталната гавра и убийство няма да бъде коментиран като вероятна присъда. Автоматично му се налага лишаване от свобода, коментират юристи. Срещу Северин Красимиров са повдигнати три обвинения: за извършване на блудствени действия, за изнасилване и за предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Виктория Маринова бе нападната на крайбрежната алея в Русе на 6 октомври м.г.

Реклама
Реклама
Реклама