Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7420174 www.bgdnes.bg

Легендарният певец Мустафа Чаушев: Стреляха по мен, мислех, че умирам!

Дъщеря му Ажда: Загубих си гласа, 10 дни не хапнах нищо!

"Преди година стреляха по мен, мислех, че умирам. Куршумът мина на милиметър от главата ми. Слава Богу, това е минало, но още не съм забравил този инцидент."

Случката отпреди година си припомни популярният ни изпълнител Мустафа Чаушев. Тогава той и семейството му са на границата с Турция. Инцидентът става, след като преминават границата. На пункта Чаушев прави забележка на турски шофьор, който се опитва да се предреди.

Реклама

"Непрекъснато поглеждах в огледалото, но не виждах кола зад мен. След като минахме Лозенград, малко преди разклона за магистралата, както карах, се чу много силен изстрел. В колата се чу като взрив. Жена ми ми каза, че е счупено задното стъкло. Спрях колата и слязох да видя. Стъклото беше като огромна дупка. Изчистихме колата, извикахме жандармерия. След 2-3 часа пристигнаха и им казахме какво се е случило. Те констатираха, че става дума за стрелба", разказа Мустафа.

Експертите установяват, че изстрелът е опит за убийство. Обвиненият за стрелбата е задържан от турските власти.

"Тази случка ми се отрази пагубно - нямах глас, за 10 дни спрях да се храня, събуждах се посред нощ задушена и си мислех, че умирам", сподели и дъщерята на Чаушев - Ажда, която заедно с майка си са в колата по време на инцидента.

С днешна дата музикантът и близките му не търсят възмездие.

"Сигурна съм, че е трябвало да научим урок от случката. Живеем всички втори живот и трябва да му се радваме", заключва Ажда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама