Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7421874 www.bgdnes.bg

Мегз отива на съд за застрахователна измама

Разследването е на финала

Гаджето й Румен Рончев се готви да признае за по-лека присъда

На финалната права е разследването за застрахователна измама срещу дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз, братовчед й Антон Лесов и гаджето й Румен Рончев.
Досъдебното производство по случая е към края си, разкриват от прокуратурата. Мегз ще отговаря пред Темида за подбудителство в обсебване в големи размери. Наказанието за това престъпление е от 3 до 10 години, като е възможна и конфискация на цялото имущество.
Рончев, Мегз и Лесов бяха подхванати от прокуратурата, след като стана ясно, че са обявили за откраднат скъпия джип "Мерцедес" на Каканашева, а след това го продали.
След като минат почивните дни около Великден и Гергьовден, адвокатката на транспортния бос Светлана Паскалева се готви да подаде молба за изменение на мярката за неотклонение на клиента си. Той се намира в ареста от началото на януари тази година. Каканашева е на свобода срещу гаранция в размер на 10 000 лева, а братовчед й с мярка "подписка".
Според източници на сайта Трафикнюз по разследването е настъпил сериозен обрат, след като Румен Рончев е дал отново показания и по трите престъпления, за които е обвинен.
Неофициално се твърди, че гаджето на Мегз е решил да направи самопризнания, за да намали присъдата си с една трета. Самата Каканашева категорично отрича, че срещу нея има разследване за измама.
"Не сме обвинени в застрахователна измама. Това е лъжа, прокарана от медиите. Именно журналистите пречат на делото. Няма да се спирам на подробности, за да не преча на разследването и на хода на процеса. С Румен си говорихме, че ако можехме да върнем времето назад, нямаше да забъркаме тази каша", заяви Мегз в свое телевизионно интервю.
От прокуратурата обаче са категорични, че са събрани достатъчно доказателства за това, че в края на септември 2018 година Каканашева обяви за откраднат джипа си марка "Мерцедес G350". Жалбата в Първо районно е подадена от братовчеда Лесов. Той заявил, че на 27 септември е оставил луксозния автомобил пред бар "Графити" в "Кючук Париж", а на следващата сутрин от "кубчето" нямало и следа.
Джипът е лизингов и е собственост на "Софауто". По време на разследването криминалистите са се натъкнали на доста противоречиви и подозрителни факти. Така вместо кражба на кола се оказало, че разследват застрахователна измама. В нея се оказали замесени както братовчедът Лесов, така и модната принцеса и новото й гадже.
Връзката на Мегз с транспортния бос Румен Рончев лъсна малко преди измамата. Той е собственик на транспортната фирма "Розова долина". Каканашева дори се появи в целия си блясък на конференция на превозвачите и коментира "плана Макрон". За съжаление в транспортния бранш Рончев не се ползва с добро име, пише Трафикнюз. Форумите за работа са пълни с предупреждения от бивши негови служители, които се оплакват от некоректно отношение. В транспортните среди дори го наричали Румен Измамата, разкриват запознати.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама