Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7439575 www.bgdnes.bg

Яйце слънце снесе кокошка

Знамение по Великден

Вкусни са, белтъкът и жълтъкът са съвсем обикновени

Плоско яйце с вдлъбнатини, подредени в кръг, приличащо на слънце, снесе кокошка в хасковското село Черепово.

"За първи път ми се случва нещо подобно. Кокошката ми започна да снася преди Великден. Имам няколко пилета, но само тя снася подобни яйца. Поне 10 бройки със слънца взех през последния месец от полога й", разказа пред "България Днес" Ленко Иванов, стопанин на специалната птица.

Реклама

Първото странно яйце се появява в началото на април, тогава собственикът не заподозрял нищо нередно. По-късно, когато птицата отново не снася обикновено яйце, мъжът започва да следи изкъсо кокошарника си, за да разбере откъде се появяват.

"Сплескано е, има вдлъбнатини и много прилича на слънце. Отвътре яйцата са съвсем обикновени, белтъкът и жълтъкът също са наред. Пробвал съм ги и няма нищо нередно в тях. Готвим с тях, правим сладкиши и са много вкусни. Показах ги на много хора от селото и те също са удивени", сподели мъжът.

"Не намирам нещо специално в това нещо. Животът си върви постарому. Но вероятно има нещо в тези яйца, защото се появиха около Великден, но не мога да кажа какво", откровен е Ленко.

Споделя, че за нищо на света не би продал яйцата, но си пази 2 от тях за спомен в хладилника. "Не искам да изкарвам пари от това нещо, по-скоро бих ги подарил, но не и да ги продам", категоричен е собственикът.

През март 2009 г. подобно яйце снесе кокошка в хасковското село Щит. Местни зевзеци определиха, че резките по черупката на яйцето образуват слънце, което според тях предсказва, че то ще изгрее най-напред в тяхната община. Собственикът му Сашо има друга теория за необикновеното яйце. Според него, тъй като е снесено в седмицата в началото на Великите пости, това е знак, че изход от световната криза ще има в най-скоро време. Според него това предзнаменование върху яйцето е още по-силно, щом се появява преди Великден.

През 2006 г. подобно яйце снася и кокошка на жена от Харманли. Чудото става отново на Великден.

Реклама
Реклама
Реклама