Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7446609 www.bgdnes.bg

Вдовицата на Мето Илиенски май се омъжи

Никой не знае кой е мъжът до нея

Яна Методиева мистериозно сменя фамилията си, започва строителен бизнес

Нов човек до себе си има вдовицата на мистериозно изчезналия бос на ВИС-2 Методи Методиев - Мето Илиенски, гласи горещ слух в подземния свят. Бивши висаджии твърдят, че след дълъг траур и скърбене по любимия човек чаровната дама Яна Методиева отново е сключила брак.

Промяната е видна и от официални документи, съставени от 40-годишната Яна Методиева, показа проверка на "България Днес". Решителната крачка в живота на висаджийската вдовица за първи път е отразена в края на април при създаването на фирма "Блу Груп". В документите по регистрацията на дружеството вдовицата вече е вписана като Яна Методиева-Драгоева. Вдовицата на Мето Илиенски има двама съдружници с опит в ремонта и строителството, какъвто е и предметът на дейност. Сред тях не фигурира мъж с фамилията Драгоев. Кой е мистериозният мъж до вдовицата на Мето Илиенски за момента няма никаква яснота. Къде и как са се запознали двамата, как е пламнала любовта между тях и по какъв начин са се развили отношенията им също е съвсем неясно. Не се знае и къде е била сватбата, ако е имало такава. Знае се само, че вдовицата на Мето Илиенски е с нова фамилия, което става само след сключване на брак.

Реклама

За момента капиталът на фирмата е едва хиляда лева. Според слухове Яна обмисля да инвестира там немалка част от наследството на обявения официално за мъртъв от съда Методи Методиев. По неофициална информация босът на ВИС-2 Мето Илиенски приживе натрупва богатство за над 60 млн. долара.

Соченият за финансов мозък на ВИС-2 Методиев е в неизвестност от 29 ноември 2003 г. След среднощно обаждане по телефона Илиенски излиза от дома си за спешна среща. Обещава на близките си да се върне до няколко часа. Вместо с обичайната си охрана Методиев изрично настоява да бъде сам. Потегля в неизвестна посока с чакаща го отвън кола и повече никога не се появява. Заради липсата на труп или доказателства, че е убит, първоначално властите отказаха да обявят висаджията за мъртъв. Това наложи вдовицата и дъщеря им Мина да заведат дело. Така на 8 юни 2010 г. съдът обявява Илиенски официално за мъртъв от деня на изчезването му, а Яна и Мина негови единствени наследнички.

Дълго време след това вдовицата на мафиота не смееше да парадира с милионите заради страх, че мутри ще й поискат дял. След намеса на верни другари на Мето проблемът бе решен, а Яна започва спокойно да харчи парите. Наред с купони вдовицата на висаджията инвестира и в легален бизнес. Чрез една от фирмите си тя построи шивашка фабрика в Горна Оряховица. Методиева инвестира и в свръхмодерно козметично студио в столичен мол.

Преди година вдовицата продава шивашката фабрика на кадър от бившата ВИС-2. Купувач е човек, сочен за ключов фактор в бившата ВИС-2. Няколко от старите фирми, наследени от Мето, Яна продава на близки до вдовицата на Главния Мая Илиева. Твърди се, че след сделките Методиева натрупва сериозна сума пари освен тази, наследена от мистериозно изчезналия си съпруг. Така с парите тя спокойно може да се развихри в стартиралия си строителен бизнес.

Междувременно 16 години след изчезването на Мето Илиенски няма яснота за действителната му съдба. Хора от престъпния свят лансират най-различни версии. Димитър Вучев-Демби, някогашен лейтенант в наркоимперията на Мето Илиенски, обяви публично, че началникът му не е мъртъв и най-вероятно живее под чужда самоличност в някоя топла страна в Южна Америка. На друго мнение е бургаският бос на СИК Пламен Дишков-Кела. Наскоро той обяви, че Илиенски е убит. По думите на Кела това му споделил висш кадър на прокуратурата. Магистратът дори му предоставил документи, които да разплетат историята. В замяна поискал от бургаския гангстер да свидетелства при евентуално дело, но той отказал.

Реклама
Реклама
Реклама