Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7448197 www.bgdnes.bg

ЦСКА разпродава звезди

ЦСКА готви лятна разпродажба на част от звездите си след очертаващия се пореден провален сезон. "Червените" стигнаха само до 0:0 в домакинството срещу "Лудогорец" пред пълните трибуни на "Армията" и останаха на три точки след шампионите три кръга преди края. Шансовете за титлата са минимални, а от Борисовата градина стягат сериозни промени за следващия сезон.

На първо място в списъка за продажба са ганаецът Едвин Джеси и бразилецът Джеферсон. Двамата започнаха като титуляри срещу "Лудогорец", но бяха сред най-слабите на терена. В Борисовата градина дори се говори, че причината те да играят е именно с цел да бъдат продадени. Двамата могат да бъдат изтъргувани за суми в порядъка на около 1 млн. евро. Като резерви тяхната цена сериозно пада, което няма как да се хареса на ръководството. Според слуховете честата намеса на шефовете в избора на състав е и една от причините за напускането на Любослав Пенев.

Сред гласените за продажба са още вратарят Витаутас Черниаускас и халфът Жанио Бикел, които също играха като титуляри срещу "Лудогорец". Към двамата има интерес от руски отбори, а всеки от тях струва около 500 000 евро. При добра оферта ЦСКА е готов за раздяла и с бившия капитан Божидар Чорбаджийски, който бе реабилитиран след напускането на Любо Пенев. Засега голмастойсторът на отбора Али Соу твърдо остава на "Армията", въпреки че и той разочарова с пропуснатата дузпа срещу "Лудогорец".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама