Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7456718 www.bgdnes.bg

УЕФА бие шута на "Сити"!

Шампионът на Англия "Манчестър Сити" е пред изхвърляне от Шампионската лига! Това стана ясно, след като Независимата комисия за финансов контрол потвърди, че "гражданите" са нарушили правилата за финансов феърплей. Според доклада собствениците на тима от "Абу Даби Груп" са прикривали милиони разходи, които не съответстват на приходите в клуба. Комисията начело с бившия премиер на Белгия Ив Летерм препоръчва "Сити" да бъде изваден от Шампионската лига за сезон 2019/2020 г. Освен това "гражданите" са примамвали нерегламентирано млади таланти. Така например през 2014 г. те плащат 200 000 паунда на агента на 14-годишния тогава Санчо, за да го накарат да подпише със "Сити".

Комисията се състои от осем души, като единият от тях е бившият изпълнителен директор на "Ливърпул" и Висшата лига Рик Пари. УЕФА обяви, че ще вземе окончателно решение в следващите няколко седмици. Но вероятността "Сити" да бъде изхвърлен от Шампионската лига е огромна.

При подобен сценарий облагодетелствани могат да бъдат "Арсенал" или "Манчестър Юнайтед" - завършили пети и шести във Висшата лига. Един от двата тима може да заеме квотата на "гражданите" в турнира. Ако "Арсенал" спечели финала в Лига Европа, ще получи автоматично място в Шампионската лига, като по този начин "Юнайтед" ще се класира като шести. При победа на "Челси" във финала "артилеристите" отново отиват в турнира на богатите, но за "червените дяволи" не остава място.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама