Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7465133 www.bgdnes.bg

Нина Добрев на бунт срещу забраната за аборти

Холивуд скочи да защитава правата на жените 

Шон Пен, Алек Болдуин и Риана също против новия закон

Българската актриса Нина Добрев скочи срещу забраната за аборти в САЩ!

Нашенката е част от движението "Мъжете не трябва да правят закони за женските тела", в което се включиха някои от най-големите имена в шоубизнеса. Новият законопроект, наречен "Сърдечен пулс", който налага пълна забрана на абортите, независимо от обстоятелствата, в които се е случило зачеването, разяри филмовата индустрия.

Добрев е категорично против наредбата, която напълно забранява жените сами да решават какво да правят с телата си. "Това е ужасно! Как може да се прави това?! Решението не взима под внимание равенството на всички хора на тази Земя", написа Добрев в мрежата.

Реклама

Постановлението няма да разглежда обстоятелствата, в които жената е забременяла, дори да става въпрос за изнасилване или кръвосмешение. Единствената възможност, в която би бил позволен аборт, ще е, ако здравето на майката е застрашено. Според новия закон всеки лекар, извършил процедурата, го чакат от 10 до 99 г. затвор. От началото на 2019 г. тези решения са приети в 16 щата, като те трябва да влязат в сила от 1 януари 2020 г.

Десетки актьори и продуцентски компании се подписаха под отворено писмо, в което посочват, че няма да работят в съответните щати, в които решението бъде прието. Сред противниците му са певицата Риана, Бионсе, моделката Кара Делевин, актьорите Шон Пен, Алек Болдуин, Кристина Апългейт, Рийз Уидърспуун, Ема Уотсън и др.

Нина Добрев е добре позната с участието си в различни кампании за защита на човешките права, както и на животните. През 2011 г. тя се включи в благотворителна инициатива "Освободете децата", в която мълча 24 ч. в подкрепа на лишените от глас.

Следващата й кауза е свързана с опазването на рибите в океана. Актрисата събра смелост и прие предизвикателството да плува с акули, за да помогне за оцеляването им. Българката апелира обществото да се присъединят към кампанията и да спрат нелегалната търговия на акули.

Любовта й към домашните любимци се пренася и в кампанията й за осиновяване на бездомни кучета. Покрай инициативата самата тя осиновява безстопанствено куче, което кръщава Маверик.

Най-трогателната й кауза е свързана с построяването на училище в Кения. В продължение на 1 месец Нина е в страната, за да помогне за изграждането на учебното заведение.

Реклама
Реклама
Реклама