Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7466697 www.bgdnes.bg

ЦСКА вади пачки за "моряците"

ЦСКА мечтае за чудо и се моли на "Черно море" в последния кръг на Първа лига! След победата с 2:0 над "Левски" тимът от Борисовата градина остана само на една точка зад "Лудогорец" преди финалните мачове. Шампионите посрещат "моряците" от Варна и само победа ще им гарантира осма поредна титла, докато ЦСКА играе с "Ботев" в София. На "Армията" и край "Тича" упорито се говори, че "червените" са приготвили сериозна сума, за да мотивират играещия само за чест "Черно море". Според информациите става въпрос за отборна премия в порядъка на 100 000 лева. Подобна практика през годините често се използва в Първа лига, въпреки че до момента никой официално не е признавал за стимул към трети отбор. Това по никакъв начин не нарушава правилата в първенството. Упорито се говори, че с подобни прийоми си служи и "Лудогорец" - през 2013 г. играчи на "Славия" се похвалиха за получени премии от Разград, след като "белите" спряха "Левски" за титлата.
"Червените" ще трябва да разчитат на треньора на "моряците" и бивш наставник и играч на "Левски" Илиан Илиев, който на два пъти победи "Лудогорец" през този сезон. Освен това ръководствата на ЦСКА и "Черно море" поддържат добри отношения, като доказателство за това са трансферите по оста "Армията" - "Тича" през последните години.
Треньорът на ЦСКА Добромир Митов вярва в шансовете на отбора си да стане шампион. Феновете също се активизират и се канят да напълнят "Армията" в петък за мача с "Ботев" и оттам да следят развитието на мача в Разград. Билетите са по 6 лева, а двата двубоя започват по едно и също време - 20 ч. "Докато има шанс, вярваме и ако Господ реши, можем да станем шампиони - каза Добри Митов. - В последния мач трябва да излезем пред нашата публика и да го спечелим."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама