Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7467938 www.bgdnes.bg

Сестри Стоеви наричат националите "туристи"

Забравиха откъде са тръгнали, добави треньорката на националния отбор

Най-успешните български бадминтонистки и Габриела и Стефани Стоеви са наричали останалите национали "туристи". Това разкри старши треньорката на националния отбор Петя Неделчева.

Двете сестри обявиха, че повече няма да се състезават за България. Те обвиниха федерацията в отклоняване на средства, които са предназначени за тях.

Реклама

"Казваха "туристи" на останалите национали лице в лице - потвърди легендата, която е участвала три пъти на олимпийски игри. - Включително и на най-перспективната състезателка Мария Делчева, която спечели младежка олимпийска титла. Забравиха откъде са тръгнали и как в продължение на 8-10 години федерацията ги издържаше. Дори мен не поздравяват."

Според Неделчева причината за недоволството на Габриела и Стефани Стоеви е тяхното желание да се състезават за Франция.

"Те се опитват да направят скандал - анализира ситуацията Неделчева, която е достигала до третото място в световната ранглиста. - Във всяко интервю твърдят различни неща. Получили са сериозни суми и за това има документи."

От федерацията предоставиха банкови извлечения. Според тях по сметките на сестрите са преведени 107 хил. лв. за 2018-а.

"Правят подобно нещо за трети или четвърти път - допълни Неделчева. - По такъв начин напуснаха техния клуб Хасково. След това се разделиха с треньора Гюнтер Хубер и мениджърката Каролина Зографова, които ги направиха европейски шампионки. Наговориха доста лъжи. Искат да получат 90% от бюджета на федерацията. Бадминтонът не е започнал със сестри Стоеви. Няма и да свърши с тях."

Реклама
Реклама
Реклама