Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7470949 www.bgdnes.bg

Ламбо ще става дядо

Влади идва за премиерата на баща си с блага вест

Ако е момче, ще го кръстят Стефан, ако е момиче - Ирен

Големият Стефан Данаилов най-после може да затвори драматичните серии в живота си и да се поздрави с щастливо семейно събитие.

Ламбо ще става дядо. Синът му Владимир Данаилов само след дни се прибира у нас да види баща си. Влади идва на 5 юни за премиерата на Мастера в Народния театър и се очаква да му съобщи благата вест, че двамата със съпругата си Виктория очакват наследник. Новината не отрече и майката на Влади - очарователната Ирен Кривошиева. "Като дойде той, го питайте лично, не искам аз да съм му говорител", сподели партньорката на сцената на Стоянка Мутафова.

Реклама

Самият Влади изненадал татко си с решението да присъства на премиерата на пиесата "Актрисата" по Питър Куилтър. Само преди година той сподели, че скоро няма да се връща в родината, тъй като му предстоят множество изпити за специалността "Медицина", която изучава в американския университет "Джон Едуардс - Маршал". След като разбрал щастливата вест обаче, синът на Ламбо решил, че е най-добре той лично да съобщи на баща си факта, че ще става дядо.

"Ако имам момче, то ще се казва на баща ми - Стефан. Ако е момиче, на майка ми - Ирен", сподели Владимир пред "България Днес" малко преди да замине за САЩ миналата година. Тогава с баща си Данаилов-младши обсъдил възможностите за обучението си в чужбина. Влади не пожелал баща му да го издържа и решил, че ще изтегли кредит за изпитите. 900 000 лева взел той без лихва. Всеки студент получава в Америка стипендия, ако го приемат. Него го приеха. От 10 000 души са приети само 14. Държавата отпуска безлихвен кредит като стимул за хората, които се трудят и искат да успяват", сподели ни майката на Влади - Ирен Кривошиева.

Дни преди да си тръгне от София, Данаилов обясни, че не го интересуват парите на баща му и не мисли за наследството му. "Целта на посещението ми сега е да видя роднините, защото поне 7 до 10 години минимум няма да мога да се върна в България. Медицината, на която съм се посветил, е сложна наука и ще ми е много трудно. Това е най-сериозното обучение, така че няма да имам време. След четири години ще започна практика. Тя трябва да е минимум три години, ако съм хирург – шест, и поне 50 часа седмично ще съм ангажиран с учене", обясни още Владимир.

Влади и Виктория се ожениха на рождения ден на Стефан Данаилов - 9 декември, преди две години. Венчавката се извърши в гръцка църква. Синът на Мастера бил заведен до олтара от майка си, както е прието зад океана. Интересен факт е, че булката е доста заможна дама. Нейният баща е главен прокурор на щата Джорджия, майка й също е юрист. Двамата влюбени обаче не искат да се възползват от материалното състояние на родителите си. Cтeфaн Дaнaилoв имa oтлични взaимooтнoшeния c нoвaтa cи cнaxa. При последната им среща тя го нарекла "татко", което силно го развълнувало.

"Дано са щастливи децата, аз от своя страна ще направя каквото е нужно за това", сподели на 75-ата си годишнина Ламбо, малко преди синът му да каже "да" на красивата Виктория.

Губи две деца

Два пъти великият актьор Стефан Данаилов щял да става татко, но съдбата се оказва неблагосклонна към него. Една от най-красивите манекенки на соца Мария се залюбва с него, след като е родила своя син Росен от брака си с режисьора Вили Цанков. Данаилов се грижи всеотдайно за доведения си син, но двамата с Мария искат да имат и собствени наследници. Неведнъж Мария забременявала, но така и не се стигнало до раждане. "На два пъти с Мери са можели да имат деца. Преценили са, че не е дошло времето, че ще го оставят за по-нататък", казва Георги Тошев, авторът на биографичната книга за Стефан Данаилов "Романът на моя живот". Мемоарите си Данаилов диктува на журналиста след кончината на Мария. С Ирен Кривошиева Ламбо се запознава на снимачната площадка на филма "Поема". Между двамата избухва страст, която артистът крие от Мария. Тя обаче бързо угасва и Ламбо не подозира, че ще става баща. "Срещнах се с Ирен с идеята, че ще я накарам да направи аборт. Обясних й, че имам семейство и жена, на която държа. Нямах намерение да променям живота си. Тя ми обясняваше, че няма да имам никакви ангажименти към детето. След това обаче уж направи спонтанен аборт. Не искам да я обвинявам, но според мен добре го инсценира", споделя Данаилов в биографията си. Малко след това обаче Мастера призна, че раждането на Владимир е било "за хубаво" и че "Господ си знае работата, когато трябва да зарадва някого".

Реклама
Реклама
Реклама