Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7471024 www.bgdnes.bg

Васил Михайлов с орден "Стара планина" I степен: Сега съм герой в очите на внуците!

Чест е за мен, че аз връчвам награда на Иван Налбантов

"Радвам се за ордена "Стара планина" първа степен, който получавам на този свят празник 24 май. Аз от 20 години получавам признание във вид на награди и това прави много щастливи моите синове и внуци. Защото, знаете ли, аз вече съм преболял и радостта, и болката от много неща. Но е хубаво, че този орден ме прави герой в очите на внуците." С тези думи големият Васил Михайлов ще приеме ордена първа степен "Стара планина" за изключително големи заслуги в областта на културата и изкуството. Васил Михайлов се е превъплътил в повече от 200 роли, като най-голяма популярност му носи изпълнението на Петко войвода в тв сериала "Капитан Петко войвода".

"Трудът на актьора е вид наркотик. Тя е магия, която се пръква от работа с големи автори, големи режисьори, с жадния за промяна зрител. Няма как да не се вълнувам на този светъл празник 24 май", сподели още на вчерашния ден Михайлов.

Реклама

По-късно той връчи наградата "Аскеер" на колегата си Иван Налбантов, който получи статуетката за цялостен принос в изкуството. "За мен това е чест, много уважавам колегата си", каза Михайлов.

Носителят на множество български и чуждестранни награди не сподели дали ще гласува на предстоящите избори. "Малко се притеснявам за всичко, което се случва в Европа, в световен мащаб. Не е празнично това, което става. Но в едно съм сигурен. Трябва да си запазим българското оазисче. Иначе какви са тия англичани и японци, които се преселват тука. Явно намират онова, което отдавна им липсва - в двора сам да засадиш един домат, да си боядисаш къщата. И мен ме е налегнала мисълта, че трябва да имам едно място, далече от шумотевицата. Вярно, че и без пари са ми го давали. До ден днешен какво правя - само работя. А чувствам потребност сам да разчопля земята, да бодна едно коренче, да се радвам на простите неща, които съм загубил от тичане", сподели големият Васил Михайлов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама