Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7501467 www.bgdnes.bg

Голмайстор №1 в историята Петър Жеков: Тояга и шутове за националите!

Тояга и шутове по задниците за националите! Това препоръчва голмайстор №1 в българския футбол Петър Жеков след големия срам срещу Косово. Националите паднаха с 2:3 на стадион "Васил Левски" и са твърдо на последно място в квалификациите. За класиране на европейско вече никой дори и не мечтае. А селекционерът Красимир Балъков дебютира с две поредни загуби начело на отбора.
"Не знам защо Балъков напусна "Етър" и дойде да се мъчи в националния отбор - коментира Петър Жеков пред "България Днес". - За повече пари ли, не знам. Аз и за един милион евро няма да се съглася да съм треньор на този отбор. Нямаме нито един футболист, само Попов горе-долу става. Един два пъти ритнаха извън наказателното, после публиката не може да намери топката да я върне. Трябваше да ни бият с три-четири гола, отървахме се. Ако ме пуснат при нашите, ще ги пребия като маче у дирек. Като взема една тояга, шутове в задника и айде марш оттука! Балъков казва, че били изморени. От какво, от челни стойки ли? Какво са правили, та са изморени? Другите как не бяха. Ние навремето как не се изморявахме. Сега е пълно с медикаменти, на нас ни даваха по един витамин C и едно кафе, а аз кафе даже не пия, че вдигам кръвно. Като си дошъл тука, казваш изморен съм и не играеш. Влиза друг. Аз ако го подбарам Балъков, ще го питам. Какво са се раздали? Напълниха си гъза с трева. Цяла България ги псува, Балъков ги защитава. Какви са тия Косово, ние ги учихме на футбол? В близките 10 години няма да имаме национален отбор. Нямаме хора."
Според Жеков с голяма вина за трагичното представяне на националите е вратарят Николай Михайлов, който пусна лековат гол срещу Косово. Легендата смята, че той няма място в националния отбор и е там по извънфутболни причини.
"Тоя е гола вода - казва легендата. - Такива голове му вкарват, че и децата му се смеят. Имаме друг вратар (б.а. - Пламен Илиев), той е четири класи над тоя. Ама ги е страх да го пуснат него, защото другият е син на Боби Михайлов. Не знам страх ли го е Балъков, че да го пуска. Тоя е пребит отвсякъде. Като се хвърли, и не може да стане после. Всичко го боли, аз ако съм, изобщо няма да го викна в националния отбор. В защитата също трагедията е голяма, само Антон Недялков ги гони като ракети, хвърчи напред-назад. Невероятна трагедия. Аз съм учил четвъртите в света. Още навремето им казах, че от тях футболисти ще стане, но не и треньори. Емо Костадинов ме послуша и сега ми се хвали колко е добре." 


Самият Николай Михайлов отказа да се оправдава след загубата и призна, че Косово е бил по-добрият отбор. Вратарят бе много колеблив и само късметът му помогна да допусне "само" три гола във вратата си. "Няма смисъл да се оправдаваме - каза Михайлов. - Трябва да го приемем като мъже. През второто полувреме те знаехa какво искат и бяха по-активни. Те стояха физически по-добре от нас. Нямам обяснение, но класата на футболистите, отборите, в които играят, това дава разликата. От доста време не съм виждал толкова положения пред вратата ни." Неговият баща Борислав Михайлов за пореден път отказа да говори пред медиите, които напразно го чакаха близо един час след мача. Президентът на БФС от месеци не намира за нужно да отговори на немалкото важни въпроси за бъдещето на българския футбол, което, по всичко личи, никак няма да е светло...

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама