Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7501892 www.bgdnes.bg

Спряха търсенето на Айшегюл и бебето й

Труповете завинаги остават на дъното на Дунав 

Най-страшното се случи!
Прекратено е издирването на труповете на 31-годишната Айшегюл и 8-месечното й бебенце.
Трагедията разтърси страната на 25 май т.г. Тогава жената бута в река Дунав 7-годишния си син и след това скача във водата заедно с невръстната си дъщеричка. Мъж, който разхожда кучето си в Дунавския парк край Силистра, случайно става свидетел на опита за самоубийство и двойно убийство. С друг свидетел успяват да спасят момченцето, но майката и бебето потъват в Дунав.
Спасители и доброволци участват в търсенето на телата, но безуспешно. Мобилизирани са и румънските власти, тъй като има вероятност течението да отнесе майката и детето към брега на северната ни съседка. Но резултат няма...
"Търсенето беше прекратено. Спасителите вероятно са преценили, че няма смисъл, тъй като изчезнаха и последните шансове телата да бъдат открити", разказа пред "България Днес" Турхан Мустафа, кмет на силистренското село Правда. Оттам е родата на самоубилата се Айшегюл, като близките още не могат да повярват, че се случва подобна страховита трагедия.
Според експерти водовъртежите в Дунав са завлекли двете тела на дъното, а дъждовете от последните седмици и покачването на нивото на реката допълнително усложняват мисията.


Айшегюл и мъжът й живеели в Германия, но наскоро се връщат у нас, тъй като трябвало да извадят акт за раждане на момиченцето, което се появява на бял свят в чужбина. В Правда говорят, че младата жена изглеждала затворена и сякаш нещо я мъчело. Предполагат, че може да е изпаднала в следродилна депресия и затова да не е можела да контролира емоциите. Според психолози това състояние може да продължи до 2 години след раждането. От прокуратурата съобщават, че в деня на инцидента Айшегюл е писала на съпруга си няколко съобщения със странен текст, но не става ясно дали той е обърнал внимание на тревожните знаци. Няма данни загиналата жена да е имала психически проблеми.
Голямото й дете живее с баща си и неговите роднини. Родата се стягала да направи погребение, но липсата на телата задълбочава личната им трагедия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама