Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7502003 www.bgdnes.bg

Орнела Мути идва у нас!

Пристига като гост на фестивала на италианското кино

На 17 юни голямата италианска актриса Орнела Мути идва у нас. Тя ще бъде специален гост на четвъртия фестивал на италианското кино в България до 21 юни. В кино "Люмиер" ще бъдат прожектирани девет кинотворби в различни сфери на една от най-живописните области в Италия - област Пулия. Фестивалът се организира от Италианската търговска камара в България.

Почетен гост на изданието освен Мути ще е режисьорът и актьор Джанкарло Джанини, който е номиниран за "Оскар" за "Паскуалино Седемте красавици", награден за най-добър актьор на фестивала в Кан за "Филм за любовта и анархията" и петкратен носител на приза "Давид на Донатело".

Реклама

"България, обичам те! Ще се радвам да дойда у вас и да видя хубави мъже и талантливи жени", сподели Орнела Мути във видеообръщение към феновете си у нас. У нас тя е известна с филмите "Бони и Клайд по италиански", "Последната жена", "Лудо влюбен" и други.

Красавицата, икона на италианското кино, ще видим и на 18 юни от 18,30 ч., когато ще се състои официален галакоктейл в нейна чест в "Лятна сцена - НДК", зад НДК. Тогава в присъствието на президента на Apulia Film Commission - г-жа Симонета дело Монако, ще бъдат връчени почетните плакети "Фестивал на италианското кино в България", след което ще бъде прожектиран филмът "Възстановяване на трулите".

Филмите, които ще видим през седмицата на италианското кино, са: закачливата комедия "Измамно богати", "Разходка под слънцето", "Двама дребни италианци", "Неудобна комедия", "Агенция за лъжи", "Сходна съдба", "Руди Валентино", "Лесен живот" и други.

На 17 юни в хотел "Интерконтинентал" ще се състои и официалната пресконференция на фестивала, който ще открие президентът на Италианската търговска камара в България г-н Марко Монтеки, посланикът на Италия в България г-н Стефано Балди, зам.-министърът на културата, г-н Румен Димитров, кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, артистичният директор на фестивала г-н Рoко Коланджело и директорът на Българския културен институт в Рим г-жа Жана Яковлевa.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама