Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7503494 www.bgdnes.bg

Мистерия с треньора на баскетболистите

Любо Минчев вече е дал отговор на федерацията, оттам още го чакат

Мистерията около селекционера на мъжкия национален отбор по баскетбол се задълбочи. Досегашният старши треньор Любомир Минчев е провел разговор с президента на федерацията Георги Глушков, но окончателно решение все още няма.

"Преди няколко дни приказвахме, но нямам положителен отговор - коментира Глушков пред "България Днес". - Любо не е поставял някакви специални условия. Искаме да разберем дали има желание да продължи с работата, или да търсим друг вариант."

Реклама

Любомир Минчев потвърди, че е имало разговор.

"На 5 юни приказвахме - добави Минчев. - Казал съм моето мнение. Всякаква информация по този повод трябва да излезе от тях (федерацията)."

Специалистът записа добри резултати в световните квалификации, включително и победа над класния тим на Франция през септември. В началото на миналата година той подаде оставка от треньорския съвет заедно с всички останали членове на комисията. Те не бяха съгласни с работата на Управителния съвет на федерацията. Въпреки това Минчев остана начело на националния отбор.

Необходимостта от активен селекционер е належаща, защото през ноември започват квалификациите за Евро 2021. България е сред 32-ата отбора, които ще спорят за класиране. Шансовете са много големи. Тимовете ще бъдат разпределени в групи по четири отбора. Първите три състава се класират за финалната фаза на европейското първенство.

"За нас най-важното е да имаме пълен състав без контузени баскетболисти и без да имаме отсъстващи заради Евролигата - коментира Георги Глушков. - Няма да има участия в приятелски мачове или други турнири преди квалификациите."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама