Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7506735 www.bgdnes.bg

Чудо! Волейболистките бият от 12-ия опит

Волейболистките на България счупиха каръка и записаха историческа първа победа за България в Лигата на нациите - 3:1 над Южна Корея в Перуджа. Тя дойде след срамна серия от 11 поредни загуби в турнира. След победата нашите дори вече не са последни - те изпревариха корейките с една точка и са на 15-о място. Така България не успя да изравни антирекорда на Аржентина от 12 поредни загуби в миналогодишното издание на Лигата на нациите.
"Лъвиците" отпразнуваха с бурна радост победата над Корея - дълго скачаха и се прегръщаха на игрището.
"Тази победа дойде късничко, но има много фактори за това, което се случи досега - коментира селекционерът Иван Петков. - Нека в този момент поне малко се зарадваме и да си пожелаем оттук нататък нещата да ни се случват по малко по-лесен начин. Важно е, че момичетата са щастливи и удовлетворени от това, което направиха в мача. И преди него си говорихме, че трябва да бъдат по-освободени в играта и да вярват в това, което правят. Да, имаше импулс в тази среща, но досега ние не сме имали липса на импулс в нито един друг мач. Да, били сме по-притеснени, по невярващи в качествата си. Но проблем с желанието и самораздаването никога не е имало."
През последната седмица от най-комерсиалната волейболна надпревара България заминава за Китай, където ще срещне домакините, световния шампион Сърбия и Германия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама