Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7523169 www.bgdnes.bg

596 бона губи „Шоуто на Слави“

Трифонов държи правата на "Една българска роза"

Дългия ще продължи да се занимава с тв предавания, пише в творческите планове на фирмата му

Близо 600 бона загуба за миналата година е инкасирало „Шоуто на Слави“, показа проверка на "България Днес". Впечатляващата сума е натрупана от фирмата на Дългия "Седем Осми", чрез която се създава, продуцира и излъчва едноименното му шоу по Би Ти Ви.

Реклама

Колосалният минус Трифонов официализира преди две седмици. На проведеното на 11 юни общо събрание е приет финансовият отчет на фирмата за 2018 г. От него става ясно, че през миналата година приходите на "Седем Осми" са намалели с впечатляващите 461 бона. За цялата минала година според отчета Дългия е прибрал от Би Ти Ви над шест милиона лева за излъчване на шоуто, а намалението е с близо 200 бона. Отделно с още толкова намаляват парите и от концерти и други изяви извън шоуто. В същия момент разходите за създаване на предаването се покачват със 17 000 лева. Така логично тв бизнеса на Дългия обявява загуба от 596 хил. лв.

Негативният резултат не създава особени пречки за Слави. Без да му мигне окото, той и продуцентката Диана Младенова, за която "България Днес" вече писа, че му е съдружник, вземат решение да покрият загубата от натрупаните в миналото печалби. Според финансовите книжа "Седем Осми" има натрупани над 5.5 млн. такива по сметките си.

Добрите новини продължават и в доклада за дейността за миналата година, и творческите планове за настоящата 2019 г. Макар и Слави да обяви спирането на шоуто си, в документа изрично се посочва, че той няма намерение да спира с телевизионната си дейност. Дори напротив. За тази година фирмата му планира да "продължи да се развива, предлагайки различни формати и телевизионни предавания", става ясно от доклада.

Дългия възнамерява да изкарва допълнителни пари и от реклама. Те трябва да дойдат както от участия на целия екип на шоуто, така и от индивидуални прояви на основните лица в предаването. Това според финансисти е ясен знак, че Слави може да прибира процент от хонорарите на Годжи, Гъмзата или останалите звезди на шоуто за участията им в кръчми, концерти, реклами или други подобни халтури. Подобна практика според продуценти е напълно логична, след като именно чрез шоуто си той ги направи на практика звезди.

Освен с евентуалния процент от участия на Годжи и останалите звезди ще им се наложи да уредят и правата за изпълнението на хитовете на „Ку-ку бенд“, припомнят близки до шоуто. От няколко години над 320 от най-емблематичните песни на бенда са собственост на друга от фирмите на Слави "Алт Плеър". Така всяко тяхно изпълнение на концерт или в кръчма може да се случи след изрично одобрение на Дългия.

Наред с безспорни хитове като "Едно ферари с цвят червен", "Жива рана" или "Тайсън кючек" там фигурират няколко песни, за които никой не подозира, че са собственост на Слави. Сред тях са дори официалният химн на ЦСКА "Сърца червени" и любимият хит на беловласите членове на БСП "Една българска роза".

Реклама

Малко преди да приеме отчета на "Седем Осми", Слави окончателно урежда и потенциалните скандали около собствеността на фирмата. Дълги години дружеството, стоящо зад шоуто, бе собственост на офшорката "Фулмър ентъртейнмънт". Анонимната фирма се появява през 2008 г. покрай заем от друго чуждо дружество. Още тогава депутати от „Атака“ подадоха сигнал срещу Слави, че целта на врътката е укриване на данъци. В документа до парламентарната комисия за борба с корупцията се твърдеше, че чрез сложна схема се завишават с милиони разходите, което пести от дължимите данъци. Покрай скандала стана ясно, че офшорката на Слави е регистрирана на адреса, където са и фирмите на сикаджиите Братя Маргини. Проверката в Народното събрание и НАП в крайна сметка не установи нищо нередно.

След няколко преобразувания и намаление на капитала от миналата година акциите на офшорките в "Седем Осми" се озовават в ръцете на Слави Трифонов. Покрай тях с една се сдобива и неговата дясна ръка и продуцент на шоуто Диана Младенова.

Реклама
Реклама
Реклама