Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7524484 www.bgdnes.bg

"Сините" повръщат на терена

Двама футболисти на "Левски" повториха звездата на "Барселона" Лионел Меси. Халфът Мартин Райнов и бразилецът Паулиньо повърнаха на терена по време на контролата със "Зенит" (0:1).

Полузащитникът имаше неразположение в средата на първото полувреме. При Паулиньо то се прояви през втората част. И двамата повърнаха след прекъсвания за пиене на вода за двата отбора заради голямата жега в Австрия. След намесата на лекарския щаб и Райнов, и Паулиньо продължиха игра.

Реклама

От лагера на "сините" успокоиха, че няма нищо опасно. Стомашното неразположение на двама от основните играчи се дължи на две неща - нетрадиционно топлото за подножието на Алпите време. Допълнително е "помогнало" и поемането набързо на студена вода.

"Не е нищо страшно. Моментно неразположение от изключителната жега", заявиха от лагера на "Левски" за "България Днес".

Хубчев даде почивка на играчите вчера след натоварената програма в последните дни. Това стана, след като преди това всички минаха възстановителни процедури.

"Сините" изиграха два мача в рамките на 72 часа. Първо 26-кратните шампиони на България отстъпиха с 0:1 от лидера във втора дивизия на Бразилия "Ред Бул Брагантино", а във вторник със същия резултат загубиха и от руския първенец. Предвид тежките натоварвания през последната седмица в Австрия, а също така, че тимът няма на разположение два състава, доста от играчите играха почти 180 минути. Затова Хубчев остави футболистите да починат.

От днес заниманията се подновяват с пълна сила. Тимът има още две контроли на австрийска земя. На 1 юли срещу "Тюркгюджю-Атаспор" (Мюнхен) и ден по-късно срещу шампиона на Швейцария - "Йънг Бойс".

В двата изиграни досега мача направи впечатление една промяна, която направи Петър Хубчев. Той смени позицията на Давиде Мариани. Швейцарецът игра като атакуващ халф зад централния нападател. През миналия сезон той се подвизаваше в ролята на разиграващ полузащитник и бе издърпан по-назад. Самият футболист се чувства доста по-добре на новата си позиция. Той ще спори за титулярното място на нея с новото попълнение Франко Мазурек.

Реклама

Доста оспорвана е и борбата за вратарския пост. Новият страж Милан Миятович остави отлични впечатления с изявите си срещу руския шампион "Зенит". Той спаси няколко опасни удара на противникови играчи, беше близо и до това да отбие дузпата на Сердар Азмун, от която падна единственият гол в мача.

В предишната контрола с "Ред Бул Брагантино" титуляр беше Николай Михайлов. Той имаше няколко колебливи изяви.

Хубчев ще даде равен шанс на двамата до края на подготовката. Очаква се те да си разделят по един мач на вратата в оставащите две контроли.

"Миятович имаше добри изяви - сподели Хубчев. - Вратарят е такъв пост, че една грешка и всичко отива по дяволите. Те трябва да бъдат винаги под напрежение. Смятам, че ще се получи конкуренцията между него и Михайлов."

Нов атакуващ футболист е спряган за попълнение на "Левски". Това е 21-годишният белгиец Юлиен Нгой. Той е собственост на английския "Стоук Сити", а миналия сезон е играл под наем в швейцарския "Грасхопърс". "Скакалците" имаха опция да го откупят, но след като изпаднаха от елита, се отказаха от тази възможност.

В родината на футболиста са категорични, че той е сред предложените на наставника на "сините". Младокът е бърз нападател и също така с мощна физика. През миналия сезон е изиграл 22 мача, в които има 5 гола и 2 асистенции.

Интерес към него има от японския "Висел Кобе", в който играе испанската легенда Андрес Иниеста. "Стоук" иска да го даде под наем, защото смята да разчита на него за в бъдеше. Нгой има дългосрочен договор с "грънчарите".

Реклама
Реклама
Реклама