Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7558480 www.bgdnes.bg

Боевски проговори за първи път за бардака

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа, нито го разпита като свидетел в спецсъда. Апелативните спецмагистрати решиха да поправят тази грешка и от месеци търсиха под дърво и камък щангиста.

Призовкари не успяха да открият Гълъбин и съпругата му Красимира на известните им адреси. Затова бе изискана и справка от полицията за пътуванията на шампиона в чужбина. Оказа се, че през последните години той е напускал границите на България многократно в различни посоки, най-често през летище София или ГКПП Калотина.

Реклама

Усилията на съдия Галя Георгиева и колегите й дават резултат едва когато роднините на Боевски са призовани да кажат къде са близките им. Първоначално те обясняват, че нямат връзка със семейството. След това в съдебната зала се озовават няколко братя и сестри на фамилията на Боевски от Кнежа. В крайна сметка информацията, че трябва да се явят да свидетелстват, стига до Гълъбин и Красимира. Те се явяват в края на май в съда на столичната ул. "Черковна"на заседанието по делото. На подсъдимата скамейка като престъпна банда за сводничество са изправени бившият съдружник на щангиста Валери Попов, Цветан Тиманов, Георги Андреев, Стефан Марев и Гергана Лазарова.

От тях познавам Валери Попов, Цветан Тиманов и Гергана, уточнява Боевски. Той разказва как с ортака му Валери са имали обща фирма "ВИП Скандал" с равни дялове 50/50, взели бара в "Шератон", за да го направят кабаре. Имало алкохолни напитки и момичета, които танцуват на пилон.

"Още с отварянето идеята беше да направим тип вариететно заведение, което да забавлява външни гости и предимно гостите на хотела. Като собственик на този бар нямам данни момичетата да са предоставяли сексуални услуги на клиенти на бара. Не е имало причина да разговаряме на тази тема", изтъква Гълъбин Боевски.

Той разказва на дълго и широко за услугата "лейдис дринкс". "Момичетата, които танцуваха на пилоните, можеха да седнат, имаше специална листа с "лейдис дринкс", които бяха малко по-скъпи заради компанията. Това беше отношението - ако клиентът реши да покани момичето, трябва да заплати за времето, което остава при него. Ако излезе да танцува на пилона 30 минути дадено момиче, а след това бъде поканено, за времето, в което не може да танцува, за да си получи хонорара, това се заплащаше като "лейдис дринкс" от клиента. Това са били правилата на бара", споделя олимпийският и световен шампион. Той заявява, че никога не е имало нито забрана, нито разрешение на момичетата за лични контакти с клиенти.

"Не сме отишли там с намерението да ги контролираме, по-скоро те бяха чисти работници. Естествено, ако някое момиче компрометира работата на бара, може да я санкционираме, но никога не сме правили разследване за личните отношения след работа", казва Гълъбин пред магистратите. По думите му всички момичета са били на трудов договор и работното им място е било само в бара.

"Не е имало случаи да ги викаме по телефона, някой да ходи да ги взима, дори с повечето от тях не сме контактували лично", кълне се щангистът. Той уточнява, че не знае кой е собственик на хотела и никога не е комуникирал с него, въпреки че са били в работни отношения.

Реклама

Той признава, че е ходил в бара, преди да го задържат в Бразилия. "Не съм ходил всяка вечер нито аз, нито Валери. Всеки от нас има различен бизнес и физически е невъзможно да присъстваме. Искахме отчет на управителя на заведението как функционира, какви са оборотите, има ли някакви проблеми", обяснява Боевски.

* В следващ брой четете още от разпита на Гълъбин Боевски и какво разказва жена му Красимира пред съда

Връща се към ужаса в Бразилия

Гълъбин отрича да е взимал пари на ръка от заведението, само по банков път. "Жена ми е взимала суми по банков път, след като аз й направих пълномощно, по ред основателни причини. Знаете много добре, че по онова време бях в Бразилия и нямаше как аз да ги взема", проговаря щангистът за периода, в който лежи в бразилската пандела заради открития кокаин в куфари. По отношение на раздялата с ортака Валери си спомня, че това е станало малко след 2012 г. "Преценихме, че аз не мога да бъда полезен, понеже бях в Бразилия. Направих пълномощното, за да можем да разделим фирмата и си продадох дяловете. Колко ми платиха не мога да кажа, всичко е описано счетоводно", завоалирано отговаря Боевски, без да уточни сумата.

Реклама
Реклама
Реклама