Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7561102 www.bgdnes.bg

Есил Дюран скъса с "Пайнер"

Поредна певица си тръгва от Димитровград

Певицата няма да пее повече чалга

"Няма да изпълнявам повече попфолк музика", сподели изпълнителката Есил Дюран часове след като официално прекрати договора си с музикална компания "Пайнер". Само за няколко месеца тя е поредната изпълнителка, която завинаги къса договора си с фирмата от Димитровград. Преди нея същото направиха Коцето и Галин.

"Имам новости и в професионален план. Може би и затова взех едно такова смело решение да приключа договора си с една огромна продуцентска компания. Разделихме се с прекрасни чувства. Всеки даде от себе си всичко каквото можа. Направих всичко, на което съм способна. Но съм такъв човек - трябва на всеки 10 или 20 години да приключвам с нещо, за да започна нещо ново. Искам сякаш да започна кариерата си отначало", разкрива изпълнителката. Тя лично е обсъдила решението си с Митко Димитров. Есил не иска повече да се изявява в чалга бранша. Нейното желание е да прави концерти пред по-малка публика, на които да изпълнява джаз. Макар и да не говори лошо за колежките си, Дюран намеква, че се е откъснала от бранша, в който на преден план е силиконът и връзки с богати любовници.

Реклама

"Искам да покажа това, което съм аз, дори и да е пред много по-тесен кръг", признава Есил. Вълната от недоволство в "Пайнер" започна преди няколко месеца, като пръв си тръгна Коцето. На него не му хареса идеята да дели хонорара си с фирмата. Коцето направи собствена музикална компания и дори се твърди, че вече прилапва колеги с обещания за високи хонорари.

За това, че изпълнителите дават голяма част от приходите си на фирмата, се изпусна наскоро и певицата Преслава. Пред Слави Трифонов тя пресметна, че ако трябва да се разели с още 20% от хонарара си, за нея няма да остане нищо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама