Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7602821 www.bgdnes.bg

Жозе Моуриньо в спор с Франк Лампард Специалния вече е Скандалния

Жозе Моуриньо отново вдигна парата в английския футбол още в първия си коментар за местна телевизия. Португалецът разкритикува бившия си възпитаник Франк Лампард, който води "Челси", за загубата 0:4 от "Манчестър Юнайтед".

"Челси" бяха прекалено меки и не бяха никак компактни - коментира Моуриньо. - Имаше прекалено големи пространства, за да се овладее топката, недостатъчна агресия. Цялата защитна линия, халфовете и нападателите на "Челси" не бяха никак компактни. Тами Абрахам оставаше отпред, Рос Баркли оставаше отпред, Мейсън Маунт оставаше отпред и Педро оставаше отпред. В днешно време нито един добър отбор не изглежда така. Това е огромно разкъсване на линиите, добрите отбори се защитават компактно. И тук вече си избираш как да се защитаваш - висока преса или ниска преса. Високата е по-офанзивна, ниската е по-дефанзивна, но винаги трябва да е блок, всички заедно да я правят. Това е един основен принцип, когато се защитаваш - да го правиш компактно. "Челси" не го направи нито веднъж в мача и затова на "Юнайтед" им беше толкова лесно да вкарат четири гола", заяви Жозе, който през декември беше отстранен от "Манчестър Юнайтед" и заменен от Оле Гунар Солскяр.

Лампард не премълча обвиненията. "Не е нужно да ме е грижа за това какво е казал някой, бил той добър или мъдър човек. На всички трябва да е ясно, че това е отборът, който имаме в момента. Вярвам в момчетата и ако сме паднали 0:2, 0:3 или повече, значи е трябвало да преминем през това. Мисля, че ако бяхме по-точни в началото на мача, нямаше да бъде такъв резултатът, коментира Лампард.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама