Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7605960 www.bgdnes.bg

Пълна промяна за Снайдер

Един от най-изявените холандски футболисти през този век Уесли Снайдер отваря нова страница в живота си. В разстояние на няколко месеца той взе две важни решения.

Първо се раздели със съпругата си Йоланте, а сега сложи край на професионалната си кариера.

Най-известната двойка в Холандия сложи край на 9-годишния си брак през март. Тогава стана ясно, че Снайдер и половинката му вече не са заедно. В родината си двамата бяха сравнявани със семейство Бекъм. Имат син. Разводът им все още не е приключил официално.

Реклама

"Искам да бъда пределно ясен - написа преди месец футболистът. - Първо, да, вече не се заедно от известно време. Не, все още не сме разведени. Направих много грешки в нашия брак. Но това не е работа на никой друг освен на нас двамата."

Преди няколко дни Снайдер реши да сложи край и на богатата си футболна кариера. Направи това на 35 години. За последно игра в Катар за местния "Ал-Гарафа".

Кариерата на Снайдер започна в "Аякс". Холандецът е играл още за "Реал" (Мадрид), "Интер", "Галатасарай" и "Ница". Носи екипа на "нерадзурите" от 2009 до 2013 г. Именно в Милано постига най-големите си успехи. Той беше основа фигура в отбора, воден от Жозе Моуриньо, който стигна до требъл през 2010 г. Тогава "Интер" спечели Шампионската лига, титлата и Купата на Италия.

Снайдер е рекордьор по мачове за националния отбор на Холандия със своите 134 срещи. Полузащитникът имаше големи заслуги за класирането на "оранжевите" на финала на световното първенство през 2010 г.

Снайдер ще заеме позиция в ръководството на ФК "Утрехт" в едноименния град, в който е роден.

Реклама

Третият мускетар

Уесли Снайдер е третият голям футболист на Холандия, който се отказва това лято. Преди него бутонките окачиха Ариен Робен и Робин ван Перси.

Тримата дълги годините бяха големите звезди на националния тим на родината си. Именно те бяха в основата на най-големия успех на Холандия през този век - достигането до финала на световното първенство в Южна Африка през 2010 година. Тогава "лалетата" отстъпиха на Испания с 0:1 след продължения. Единствения гол вкара Сеск Фабрегас в 117-ата минута.

Отново с тях в редиците Холандия достига до полуфинал четири години по-късно.

Вторият баща

Уесли Снайдер постигна най-големите успехи в своята кариера под ръководството на Жозе Моуриньо в "Интер". Двамата и до днес не крият уважението, което таят един към друг. Холандецът определя Специалния като неговия футболен баща.

"Моуриньо е като втори баща за мен. Той е човек с влияние. Във футбола имаме такива хора, които са играчи, а откакто познавам Моуриньо, можем да кажем, че има и такива хора с влияние, които са треньори. Той е много специален човек за мен. Като треньор е невероятен, номер 1. Той бе този, който ми даде увереност и се наслаждавах да играя футбол както никога преди. И като човек той достига до теб много повече, отколкото в ролята си на треньор. Моуриньо е приятел. Не е лесно да се обясни. Трябва да си с него, за да разбереш какъв е. Той е на върха във всичко и винаги знае как да помогне на играч", споделя Снайдер.

Португалецът също не пести суперлативите си към халфа, като двамата се събраха за кратко и в "Реал" (Мадрид).

Шашна агента

Агентът на Уесли Снайдер - Гидо Алберс, бе най-изненадан от новината, че футболистът прекратява кариерата си. Мениджърът обяви, че ще се срещне с клиента си да обсъдят бъдещето му.

"За мен бе пълен шок, че той обяви отказа си по този начин, заяви Алберс пред "Фокс Спортс". - Той има някои неща за довършване в Доха, където все още живее. Има няколко клуба, които са готови да подпишат с него. Така че бих искал да му кажа за това."

Реклама
Реклама
Реклама