Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7616867 www.bgdnes.bg

Демби осъден да плаща за превоз

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Сумите се дължат от фирма "ЕФ Ел Си", чиито собственици са Демби и красавицата Сашка от Велико Търново. Дружеството е създадено през 2015 г. и веднага придобива лиценз за спедиторска дейност. За отрицателно време се сдобива с просторен офис в баровския столичен квартал "Изток". Срещу солидна сума пари е изготвен и интернет сайт. От информацията в него става ясно, че фирмата набързо е успяла да спечели множество текстилни и хранителни предприятия, чиято продукция доставя у нас и в чужбина. Според твърденията в страницата на "ЕФ Ел Си" фирмата на Демби разполага с модерни камиони, които извършват регулярни курсове по маршрут Турция - Западна Европа.

Реклама

Хвалбите за солиден бизнес и собствен транспорт според източници от подземния свят са доста съмнителни. Думите им се потвърждават и от съдебното решение. От него става ясно, че Димитър Вучев е принуден да използва чужди ТИР-ове, за да изпълнява поръчки. Един от договорите е с пловдивска фирма, чиито босове са сочени в публикации на местни медии за част от приятелския кръг на кмета Иван Тотев.

Съгласно сключения договор спедиторската агенция на Демби наема камион за превоз на близо 20 тона профили и елементи от сглобяема къща от България за Франция. Доставката коректно е изпълнена от транспортното дружество. След като документ за нея е предаден на Демби, според договора той има едномесечен срок да плати 5398,09 лева с ДДС.

Соченият в миналото за наркобос Димитър Вучев обаче забравя да плати. Така пловдивската фирма завежда дело. Процесът приключва с едно заседание, след като фирмата на Вучев дори не благоволява да изпрати свои защитник. Логично решението е в нейна вреда, и то без право на обжалване.

Дали транспортната компания си е взела парите остава неясно. Опитите за коментар с фирмата на вестника се оказаха неуспешни. Междувременно спедиторската агенция на Демби на практика е спряла дейност и почти няма приходи, показват публикуваните отчети.

Според криминалисти хилядарките са най-малкият проблем на Вучев към този момент. Далеч по-голяма грижа за Демби е делото му за държане на дрога, което върви в Софийския градски съд. Повод са откритите в дома му марихуана и прекурсори на стойност 12 бона.

Наркотикът е намерен при полицейска акция през далечната 2014 г. Заедно с Демби и съпругата му тогава са задържани още петима души. След множество перипетии прокурори не успяват да докажат, че Вучев е бос на група за търговия с дрога. Затова и срещу всеки от задържаните е повдигнато обвинение за държане на наркотици. Трима от обвинените признават вината си и сключват споразумение за условно наказание. Заради стара присъда Вучев не може да се възползва и сега процесът срещу него и съпругата му върви по общия ред.

Реклама

Докато се чака решението на съда, Демби се е насочил към търсене на духовния смисъл на живота. Почти ежедневно Вучев публикува във фейсбук мисли и духовни послания на Петър Дънов.

Наред с тях Демби е фен и на идеите за социално равенство и дори си е татуирал сърп и чук и портрет на Сталин.

Синът Мигел наказан за грабеж

Проблеми със закона има и синът на Демби Мигел. Наскоро младежът отнесе година и половина условна присъда за грабеж и потрошено такси. Заради чистото си съдебно минало и направените самопризнания Вучев-младши се размина с максималното предвидено от закона наказание от 10 г. затвор.

Синът на Демби бе задържан, след като на 14 септември миналата година в столичния кв. Симеоново заплашва със саморазправа шофьор на такси, краде 25 лева, отмъква ключовете за автомобила му "Шкода Фабия" и духва с мръсна газ с колата.

Реклама
Реклама
Реклама