Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7620364 www.bgdnes.bg

Луд скандал след мач на Шиникова

Американска тенисистка полудя, обяви война на туитър

Луд скандал се разрази след най-драматичния мач от квалификациите на Откритото първенство на САЩ по тенис с участието на Изабелла Шиникова. Българката спечели драматично епоса от II кръг на пресявките срещу Сакия Викъри (САЩ) след 6:1, 4:6, 7:6 (6). По време на цялата среща американката не спря да крещи и да се оплаква.
Апогеят на нейното недоволство беше в тайбрека на третия сет. Тя имаше два мачбола, но пропусна първия. В този момент българката получи медицински таймаут, след като през последните няколко минути куцаше по корта.
Медицинското лице превърза крака на 27-годишната софиянка, докато Викъри не спря да се разправя на висок глас. След подновяването на играта Шиникова не само че отрази втория мачбол, но спечели следващите две точки и мача.
Непосредствено след двубоя американката избухна в социалната мрежа туитър. Тя отправи критики към официалните лица, които са позволили медицинския таймаут за крампите в крака на Шиникова. Недоволни фенове веднага отговориха и посъветваха Викъри да спре да мрънка. Тя не остана длъжна и нарече "глупаци" и "идиоти" хората, които написаха под нейния пост.
Шиникова трябваше да излезе снощи в мач от III кръг срещу Ана Богдан (Рум). При успех тя щеше да си осигури участие в основната схема. Там място има и Григор Димитров, който ще започне участие в I кръг срещу Андреас Сепи (Ит).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама