Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7620372 www.bgdnes.bg

Проверяват шивашки цехове за жертвите край Негован

Убитите нямат роднинска връзка

Откритите дрехи в бидоните са евтини, произведени са преди 4-5 години

Шивашки цехове и пазари са на мушката на криминалисти, разследващи двата разчленени трупа край Негован, научи "България Днес".

Реклама

Вече седмица от полицията не могат да разкрият самоличността на телата, намерени натъпкани в бидони край водоема на селото. Разпространени бяха снимки на дрехите, с които са били облечени жертвите.

Това е една от ключовите следи, по които ченгетата работят в момента. Униформените са направили разследване за произхода на дрехите, но се оказва, че те не са от скъпи марки и могат да се купят от всеки пазар, разкриват криминалисти.

Дамската блуза, с която е била облечена 40-45-годишната жена, е произведена в България от димитровградска фирма. Ушита е преди 4-5 г., установява разследването. Този модел и десен били твърде масови, продавали се във всеки български град, разкриват ченгета.

Мъжките къси дънки, с които е бил облечен мъжът, на видима възраст от около 60-65 години, са турска марка, която също е лесно да бъде открита на пазара.

"Странно, че са намерени дрехи, различни, в които в смисъл правят комплект, но има повече от една дреха от различен вид", казва комисар Димитър Кошов, зам.-началник на отдел "Криминална полиция", пред Би Ти Ви. По размера на дрехите може да се каже, че жертвите са били високи, по-едри хора, добавя той.

Възможно е някои от разпилените в района дрехи да са отнесени от животни, обясняват от полицията. По време на обследването на района е бил открит и ключ от френска кола, който е дубликат. Загадка остава къде е автомобилът.

Реклама

Местните разкриват, че водоемът, край който са намерени човешките останки, е любимо място за извънбрачни забежки. Мнозина прелюбодейци редовно ходели с колите си до затънтеното блатото.

Местните си спомнят, че преди време от друго софийско село изчезнали вуйчо и племенница. Минали месеци, роднините изгубили надежда за намирането на родствениците си, когато водолази откриват във водоема автомобил с разложени трупове. Разследващите стигат до извода, че вуйчото и племенницата са били любовници. По време на греховната игра колата потеглила и се потопила в езерото, а мераклиите нямали време да се спасят.

Готов е и ДНК тестът на телата. Според резултатите двете жертви нямат родствена връзка.

Аутопсията разкрива, че и двете жертви са гръмнати с по един куршум в главите. Установено е, че е стреляно отблизо, а от изходите на раните става ясно, че са били в стая и в сходни пози. След убийството телата са разчленени, сложени в бидони, а после хвърлени в езерото до Негован.

Пистолетът, с който са убити, е с калибър 7,65 мм. Криминалисти разкриват, че този калибър е доста разпространен, което допълнително затруднява изпълненото с мистерии двойно убийство.

Основната версия, по която се работи, е, че убийството е извършено от близък на двете жертви, а мотивът е личен.

Реклама
Реклама
Реклама