Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7644286 www.bgdnes.bg

Бала сменя националния

Селекционерът Красимир Балъков ще заложи на почти изцяло нов национален отбор в контролата с Ейре във вторник. "Героите" от загубата с 0:4 от Англия на "Уембли" ще седнат на резервната скамейка за сметка на играчите, които до този момент не получават шансове за игра. Най-вероятно вратарите Христо Иванов и Мартин Луков ще играят по едно полувреме, а като титуляри се очаква да започнат играчи като Георги Пашов, Симеон Славчев, Георги Миланов, Даниел Младенов, Божидар Краев и Николай Димитров.
"В контролата срещу Ирландия може би ще дадем шанс на доста футболисти, които не участваха срещу Англия - призна Балъков. - Все пак някои може пак да играят. Искаме да видим същото раздаване, като целта ни ще бъде да намалим грешките, които допускаме."
Според Балъков националите са показали положителни неща на "Уембли" и пътят за развитие на националния отбор е правилен.
"Не ме притеснява фактът, че започваме с три поредни загуби - каза Бала. - Нека станат четири, пети дори. За мен по-важното е след 5-6 години да има промяна. Положихме една добра основа. Англия ни даде урок по динамика, модерен футбол и импровизация. Може да ви звучи странно, но в по-голяма част от времето концепцията ни функционираше. Доволен съм от представянето въпреки загубата. Доста далеч сме от английския футбол, но трябва да продължим да работим здраво. Знам, че е трудно, но искам да започнем да играем футбола, който демонстрираха англичаните."
Капитанът на отбора Ивелин Попов призова за подкрепа към Балъков и призна, че вече нямаме шансове за класиране на европейското чрез квалификациите. Надеждите са при определени стечения на обстоятелствата България да продължи напред в турнира Лига на нациите и оттам да атакува Евро 2020.
"Нужно ни е време, за да изградим този стил, който селекционерът иска - каза Попето. - Обръщам се към всички - БФС, медии, фенове, да оставят Балъков на спокойствие. Човекът се опитва да направи нещо смислено. Мисля, че след време ще се видят положителните резултати от неговата работа. Шансове за класиране вече са загубени, така че чакаме евентуалната възможност за Евро 2020 чрез баражите в Лигата на нациите."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама