Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7645946 www.bgdnes.bg

Сашка Васева в откровено признание: Обичам те, Слави!

Ще е тъжно пред малкия екран без него, за мен той е падишах, кахърна е певицата 

"Слави винаги ми е бил на сърце, обичам го! Той ми помогна в много труден момент за мен. Аз съм благодарен човек и помня добрините, които хората ми правят."

Реклама

Това заявява в откровена изповед легендата на българския фолк Сашка Васева. Изпълнителката е известна с директния си изказ и не спестява нито добро, нито лошо, когато става въпрос за хората около нея.

Тези дни Дупнишката мадона е тъжна, защото септември е в разгара си, а "Шоуто на Слави" го няма. Традиционно развлекателното предаване започваше по това време на годината, но Трифонов реши да сложи край на отношенията си с Би Ти Ви и да тръгне по нов път - политическа кариера и ново място на излъчване на шоуто му.

"Слави ще ми липсва. Всички знаем какво присъствие имаше той на малкия екран. Хората си го харесваха, но той си решава как да продължи", споделя пред близки приятели Васева.

Фолкпевицата не е забравила, че Трифонов я спасява в много труден за нея момент. Това се случва, когато Васева няма много участия и има нужда от изява пред публика. Дългия кани Сашка в шоуто си и изведнъж животът й се преобръща в положителна насока. Певицата беше част от развлекателното вечерно предаване, като имаше своя рубрика - "Часът на бясната".

"При Слави ми беше като сбъдната мечта и колкото и малко да беше, му благодаря! Той показа на хората неподозирана и от мен самата страна от творческата ми характеристика - да бъда актриса и да правя забавления с думи, а не само с песни", заяви пред "България Днес" Сашка Васева. И допълни: "Вярно е, че живях от инерцията, която шоуто ми даде. Благодарение на Слави имах много участия". Рубриката на изпълнителката не просъществува дълго, но беше едно от най-гледаните неща в шоуто, тъй като тя провокираше Трифонов да говори по лични теми.

Уважението си към Слави Сашка засвидетелства и с публикация в социалните мрежи, където предизвика разнопосочни коментари. Мнозина я подкрепиха за думите, че телевизията ще опустее без шоумена, но немалко хора я нападнаха, че това е за добро и се радват, че повече няма да гледат Трифонов от малкия екран. Самата Сашка запази мълчание към последвалите коментари, но никога не е криела, че има положително мнение за Дългия.

Реклама

Двамата имат и любопитна история от миналото си. "Ку-ку бенд" направили песен, композирана от Сашка Васева, но Слави Трифонов я взел за себе си. Това призна самият телевизионен водещ по време на разговор с близкия си приятел Георги Милчев-Годжи. Преди близо 20 години "Ку-ку бенд" има задачата да напише песен за Дупнишката Мадона. Сценаристът Ивайло Вълчев написва текста на "Ад и рай", а музикантите създават запомнящата се мелодия, която се слуша и до днес. Песента така и не стига до Сашка. Когато Слави чува музиката, решава, че няма да я даде, а ще я запази за себе си.

"Годжи ми носи мелодията. И аз викам: "Тази песен е за Сашка Васева, ама някой друг път". И направих цап-царап. Откраднах си я! После с "Ку-ку бенд" направихме аранжимент и беше готова", споделя Дългия. Бъзикна се с Годжи, че е трябвало да й откраднат и "Може ли да се забрави Георги".

"Честно казано, не знаех, че така се случили нещата - разбрах от шоуто. По онова време - преди 20 години, работех към музикалната компания на Слави - БМК, и той ме продуцираше. Реално е можел да прави каквото си поиска. Той е цар - щом решава, взема. Неслучайно преди време го нарекох "падишах" - има властта да взема такива решения", коментира пред вестника Васева.

Реклама
Реклама
Реклама