Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7648204 www.bgdnes.bg

Фолкпевица пребори рака

Животът й се променя преди 6 г. 

Благодаря на Господ, че ме върна към живота, казва Сани, изпяла култовото парче "Ах, банана" 

Тежка битка с щастлив край води легендарната чалга певица Сани!

Преди 6 години изпълнителката на вселенския хит "Ах, банана" чува страшната диагноза - рак. Ретро фолкаджийката не губи присъствие на духа и започва да се бори за живота си. Въпреки трудностите тя не се предава и съдбата й се отблагодарява по най-добрия начин. Сани успява да победи болестта и към днешна дата се радва на крепко здраве.

Реклама

"Благодаря на докторите, които ме спасиха! Пожелавам на всички хора с диагноза рак да се борят и да вярват, че стават чудеса!", заяви в емоционална изповед Наталия Панова, както е истинското име на изпълнителката.

Сани вярва, че изцелението е станало възможно благодарение на Божия намеса. Като силно вярваща християнка тя е щастлива, че висша сила й е помогнала.

"Благодаря на Господ, че ме върна към живота, за да мога да отгледам дъщеричката си", казва още ретро певицата.

Проблемите с коварната болест Сани крие дори от приятелите си. Не иска да ги натоварва с проблемите си и се старае да изглежда като красива и елегантна дама. В нито един момент хората около нея не разбират, че болестта я тормози. Запазва лъчезарната си усмивка и не губи вяра в доброто в живота.

"Боже, не знаех... Да си жива и здрава, от сърце ти желая. Бог те обича, защото точно преди шест години на 24 септември моята майка си отиде от тази коварна болест. Не можа да я пребори и болката остана дълбока за нас и до днес. Затова живей, мила, и бъди благословена", написа в прочувствено пожелание Пепа Петрова, която преди години стана популярна като чалга певицата Пепа Прашката.

През 90-те години на миналия век Сани беше част от каймака на чалга обществото. Хитовете й гърмяха от пазари и кръчми. 43-годишната кюстендилка разбива класациите с хитове като "На геврека дупката", "Ох, пате" и "Карай да върви". През 1999 г. пуска видеото към песента "Не продавам секс", а клипът е сниман от Маги Халваджиян. В онези времена той често работи с чалга изпълнители и част от емблематичните видеоклипове са негово дело. Безспорен връх си остава "Ах, банана", който и до днес изчервява феновете с палавия си текст.

Реклама

Наскоро стана ясно, че от дълго време Сани работи като експерт по маркетинг на столичното летище. Пее рядко само пред приятели, за да нажежи обстановката на купона. "Не искам кариера като на Галена и Преслава. За мен най-важното е семейството. С голяма любов отглеждам дъщеря си Теа. Завърших Икономическия техникум в Кюстендил, а после следвах икономика в Свищовския университет. Колегите ми ме разпознаваха, но не се притеснявах от този факт", категорична е Сани.

Инфаркт покоси партньора й 

Сани остава в чалга историята и с дуета си "Скитнице" заедно с Панко. Преди година Панайот Найденов, както е истинското му име, почина изненадващо. Той се почувствал зле, приятели го откарали в болница, но издъхнал бързо. Оказа се, че 50-годишният певец е бил покосен от инфаркт.

Сани и Панко не бяха много близки, но чалга феновете винаги ще ги помнят с дуета, който се пееше във всяко населено място в родината.

През последните години от живота си роденият в Асеновград Панко се отрече от чалгата, правена в България, и признаваше, че не слуша такава музика, защото няма никакви достойнства.

Реклама
Реклама
Реклама