Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7650660 www.bgdnes.bg

Чудеса в дома на дядо Влайчо

Вярващи се докосват до статуята му 

Десетки излекувани само месец след откриването на комплекса в Коньово 

Чудеса с излекувани хора се случват в мемориалния комплекс на дядо Влайчо!

Това разкри пред "България Днес" кметът на Нова Загора Николай Грозев, който е идеолог за построяването на мястото за поклонение пред делата на популярния пророк.

Реклама

"Хората сами идват и разказват, че им се е случило чудо! В първите дни са дошли в комплекса и са почувствали изцеление. След това се връщат, за да разкажат за мистичното си оздравяване. Най-често се докосват до статуята на дядо Влайчо и до Библията му, защото вярват, че там е съсредоточена най-много лечебна енергия. Става въпрос за тежки болести, които са изглеждали нелечими, но чудото им се е случило", разказа Грозев.

Градоначалникът сподели, че планира в бъдеще да постави книга в мемориалния комплекс, където хората да описват чудесата си. И така и други да разбират за силата на дядо Влайчо.

"Всеки го усеща по различен начин. Някои разказват за сила, която чувстват на мястото. Хората сами идват и си споделят. Това може само да ни радва, защото този мемориален комплекс е направен за тях", допълва кметът на Нова Загора.

Около месец след откриването тълпи от вярващи продължават да се стичат към сливенското село Коньово, като интересът е особено голям през почивните дни. Тогава се случва и да се образуват опашки от желаещи да се докоснат до вещите на гадателя. Комплексът работи всеки ден от 9 ч. сутринта и вече е на 100% завършен, като хората могат да го видят в пълното му изящество.

Личността на дядо Влайчо придобива популярност години след смъртта му, като приживе той е отбягван и непризнаван от мнозина въпреки добрите си дела и живота си на безсребреник, който не взима пари за помощта си. След 9 септември 1944 г. Влайчо Жечев е обявен за "враг на народа", защото предсказал смъртта на Георги Димитров - по това време той е министър-председател и ръководител на Коминтерна. Това предсказание му коства шест години въдворяване в места за "превъзпитание" - трудови лагери и затвори.

Пророкът умира на 8 май 1981 година. Хората започват да го наричат "дядо" още преди да навърши 30 години. Причината е, че пуска дълга брада и коса, визуално заприличва на Исус Христос и така хората му показват уважението си към него.

Реклама
Реклама
Реклама