Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7651706 www.bgdnes.bg

Детекторът на лъжата пожали Желко

Детекторът на лъжата пожали треньора на "Ботев" Желко Петрович. В последните дни футболистите от първия отбор, наставници от школата и хора от администрацията на клуба минаха през т.нар. "тест на лоялност". Засега няма информации в резултатите да има нещо нередно и катаклизми в клуба не се очакват. Футболистите са изпитвани пред детектора на лъжата, за да бъдат разсеяни съмненията за нередности в някои от мачовете на "Ботев" през миналия сезон. Именно заради това дошлият през това лято треньор Желко Петрович не е подлаган на неприятната процедура.

Утре "канарчетата" посрещат ЦСКА, но от клуба отричат полиграфът да има връзка с предстоящия мач. Както е известно, в края на миналия сезон избухна огромен скандал, след като "Черно море" отстрани петима футболисти заради мач с "червените". Те са дали обезпокоителни отговори пред детектор на лъжата, но резултатите така и не станаха публично достояние.

Реклама

В "Ботев" не виждат нищо нередно футболисти и служители да бъдат опасвани с кабели и определят това за "добра практика". Изпълнителният директор Иван Йотков отрича процедурата да е свързана със съмнения в морала на играчите.

"Искам да подчертая, че не става дума само за футболистите от мъжкия отбор, отнася се за служителите в администрацията, за служителите в школата, за целия персонал - каза Йотков пред "Диема". - Не бива да търсим спекулация по темата, дали някой се съмнява в нещо. Не! Категорично не е насочено срещу никого. Не е провокирано от каквото и да е съмнение. Това е една добра практика и добра инвестиция в персонала, която собственикът г-н Самуилов предприема и в едно от дружествата си, в които има мажоритарно участие."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама