Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7657258 www.bgdnes.bg

Кобрата пръв в света

Кубрат Пулев оглави световната ранглиста на версия IBF в професионалния бокс. Различните боксови асоциации публикуваха ранглистите си за септември.

Кобрата е лидер в подреждането. Българинът е задължителен претендент за световната титла в тази федерация. Зад него са Адам Ковнацки, Агит Кабайе, Антъни Джошуа, Тайсън Фюри, Сергей Кузмин, Джералд Уошингтън, Луис Ортис и Майкъл Хънтър.

Реклама

В класацията не попада шампионът Анди Руис. Той ще трябва да проведе първата си защита на коланите срещу Антъни Джошуа, от когото ги взе в началото на юни. Реваншът е насрочен за 7 декември в Саудитска Арабия.

Кубрат Пулев очаква с нетърпение този сблъсък, за да разбере съперника си. Кобрата ще излезе в мача за световната титла на IBF срещу победителя от двубоя между Джошуа и Руис най-късно до края на май 2020 г.

Пулев участва и в класацията на WBO, но там е едва на седмата позиция и е далеч от мач за колан.

Следващият мач на Кобрата ще се проведе на 9 ноември, но съперникът все още е неизвестен. Биткатата ще бъде в Калифорния, в един от най-големите градове в щата - Фресно. Тогава в града ще се проведе бой между Джамел Херинг и Ламонт Роуч за титлата в WBO. Двубоят на Кобрата ще е сред подгряващите по време на вечерта.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама