Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7658791 www.bgdnes.bg

Драгана Миркович предизвика трус

Цял Козлодуй гледа турбофолк певицата 

Юголегендата бута заграждения, развя трибагреника 

Зрелищно балканско парти спретна югославската легенда Драгана Миркович!

51-годишната турбофолк певица спретна впечатляващо шоу в Ботевия парк край Козлодуй. За няколко часа животът в града буквално спря - част от местните жители отидоха да гледат на живо любимката си, а останалите наблюдаваха концерта на огромни видеостени, които бяха разположени из целия град.

Драгана не разочарова с представянето си. Още с появата си демонстрира бунтарския си дух и с ръцете си разбута загражденията, които я отделяха от публиката. Турбозвездата даде ясно да се разбере - с феновете ще купонясват заедно и не иска прегради. Здравите охранители мигом се втурнаха да й помагат и загражденията бяха разбутани.

Реклама

Миркович за пореден път призна, че България е една от големите й любови и обича да пее у нас. По подобие на колежката си Цеца Величков и тя сложи трибагреника на гръб и го развя за радост на многохилядната публика, която изпадна в екстаз от видяното и чутото.

"Велика нощ! Благодаря ви за срещата ни", беше не по-малко развълнувана и Драгана, която след концерта "заля" профила си в инстаграм с десетки снимки и видеа от нощта в Козлодуй.

Ботевият парк е създаден на мястото, където през май 1876 г. Христо Ботев и неговата чета слизат от кораба "Радецки" на родна земя. Има висок каменен обелиск, издигнат през 1936 г,, с надпис "Той не умира". В парка има кътове за отдих и почивка и екопътека, като се намира на няколко километра от атомното градче. Затова и хилядната публика прииждаше с коли и с осигурения безплатен автобусен превоз. Възрастни местни жители признават, че такова събиране на хора не са виждали от манифестациите през социализма. Хора имаше не само от Козлодуй, но и от съседните села, които прииждаха с пълни автомобили.

Драгана бе придружена от оркестър от Сърбия, с който заедно изпълни едни от най-големите си хитове. При запяването на вселенския хит "Плачи земльо" настана такова оживление, че сеизмолози е възможно да са отчели леко земетресение в района. Преди нея за настроението на присъстващите се погрижиха изпълнителките Румяна Попова и Деси Слава. Гостуването на Миркович и другите изпълнители беше част от програмата на третото издание на фестивала на занаятите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама