Дъщерите на щангиста шокират: Откраднаха медалите на Наим

Приятел
Автор: Борислав Радославов

Дъщерите на щангиста шокират: Откраднаха медалите на Наим

Наим Сюлейманоглу

Нов скандал!

Нищо не сме взимали, ползваме отливки, твърдят от компанията

Нов мегаскандал се развихри с филма за Наим Сюлейманоглу, който се снима от смесен българо-турски екип.

Липсват трите златни олимпийски медала на легендарния тежкоатлет. Това твърдят дъщерите на родения в момчилградското село Птичар щангист Сезин и Есин в искова молба до съда в Истанбул. Двете жени настояват също така филмът за баща им да бъде спрян, защото ще разкрие факти от живота му, които те не искат да стават публично достояние. Делото е срещу продуцента Мустафа Услу и компания "Дигитъл продукшън", както и срещу брата на Джобния Херкулес Мухаррем. Скандалът е отразен подобаващо в турската преса, като най-голямо внимание му обръща вестник "Хюриет".

"Целта на филма е несправедлива печалба. Някои от проблемите в живота на баща ни, които трябва да се пазят в тайна, ще бъдат разкрити", твърдят двете дъщери на Наим. Разкриването на тези факти щяло да се отрази негативно върху реномето на двете му дъщери в обществото в бъдеще, става ясно от исковата молба.

Делото е заведено в началото на месеца в Истанбулския съд за правата на интелектуална и индустриална собственост, откъдето е препратено на Истанбулския граждански съд.

В съдебния иск се твърди, че дъщерите Сезин и Есин са научили от вестниците, че животът на баща им ще бъде запечатан на филмова лента. В иска още пише: "Ищците научиха, че филмът ще бъде показван по кината на страната и че само Мухаррем Сюлейманоглу ще получи хонорар. Има слухове, че ако филмът е с висок рейтинг, двете дъщери на починалия Наим Сюлейманоглу ще получат апартаменти".

В изнесените нови данни става ясно, че сестрите Сюлейманоглу се обърнали към съда, след като установили липсата на медали на Наим от европейски и световни първенства.

"Братът на щангиста - Мухаррем Сюлейманоглу, е казал, че златните медали от олимпиадата в Сеул през 1988 г., олимпиадата в Барселона през 1992 г. и олимпиадата в Атланта през 1996 г. от девет години са у него. Той е казал пред съда, че тези три медала все още са в продуцентската компания, че медалите са използвани за снимките и че все още заснемането на филма продължава", твърди адвокатът на сестрите Азиз Демир.

Сезин и Есин Сюлейманоглу не са давали разрешение медалите да бъдат използвани или показвани във филма, категоричен е адвокатът.

"Подобно на някои известни личности, ищците не дават съгласие животът на покойния Наим Сюлейманоглу да бъде отразен във филм. Ще заведем и наказателна жалба до прокуратурата за изземване на медалите, използването им при заснемане и невъзстановяването им. На първо място, ние искаме да се спре заснемането на филма и излъчването му. Искаме забрана за заснемане и публикуване на медалите от олимпиади, европейски и световни първенства на покойния спортист, филмът да бъда забранен, както и финансовите и моралните щети, понесени от моите клиенти, да бъдат покрити", казва адвокатът на сестрите Сюлейманоглу.

Пред "България Днес" продуцентът на лентата Силвестър Лолов обяви, че златните медали на Наим не са използвани за снимки във филма.

"При нас има отливки от други медали в олимпиадата в Сеул, но не и на златните на Сюлейманоглу. Никога истинските златни отличия не са били при нас в снимачния екип", категоричен бе Лолов.

От компанията на Мустафа Услу също са убедени, че твърденията са безпочвени, а филмът "отразява живота, детството, постиженията, спортния живот на Наим Сюлейманоглу само и единствено като символ и глас на нашите братя и сестри, живеещи в България, и се разказва само в рамките на спомените на брат му Мухарем Сюлейманоглу".

Вчера бе последният снимачен ден на филма за Наим в България. От днес снимките продължават още 15 дни в Турция, а след това лентата отива за финален монтаж.

"Тук пресъздаваме живота на Наим до 18-годишната му възраст. Имахме 45 снимачни дни у нас след 71 дни подготовка. Българският екип е от 76 души, а турският от 45. Холандският актьор Хаят ван Ек, който бе избран между 7000 кандидати да изиграе Наим, се справи блестящо. Филмът ще бъде с продължителност около два часа", допълни още Лолов.

Инцидент белязал снимките на лентата в Момчилград. Там присъствала майката на легендарния щангист. От силно вълнение, виждайки огромната прилика на актьора, влизащ в ролята на сина й, на близо 80-годишната жена й прилошало и се наложило спешно да бъде откарана в болница, разказва още Лолов.

Премиерата на филма ще бъде на 25 октомври в Истанбул, а ден по-късно се очаква това да се случи и в зала 1 на НДК. И на двете събития са поканени видни спортисти, политици и близки до олимпийския шампион. След това и в двете страни лентата ще бъде прожектирана в киносалоните.

"Ще направим и нещо невиждано досега. Филмът ще го излъчим на българо-турската граница. На пункт Капитан Андреево по едно и също време на два огромни екрана ще се пусне, след което ще има коктейл. Обсъждаме датата на събитието", споделя още Силвестър Лолов.

На премиерата в Истанбул най-вероятно ще присъства и кметът на Момчилград Сунай Халил, който заедно с общественици и политици откри паметник на Наим Сюлейманоглу до входа на спортната зала в града, носеща името на Наим Сюлейманоглу.

"Всичко е нормално със заснемането на филма. Имам официална покана и от Мустафа Услу, и от Силвестър Лолов. Около три седмици екипът бе в града", сподели пред вестника Халил.

Скандал с фалшиви кадри

"България Днес" разкри още през юни скандал с фалшиви кадри от затвора в Белене. На официалния трейлър на филма се вижда сграда с надпис Белене и затворници, които ликуват зад решетките с плакати на световния и олимпийски шампион. Наред с това се твърди, че Наим е "Турският Херкулес", а не "Джобният Херкулес", както отдавна е известен щангистът.

"Със сигурност сградата на кадрите не е затворът в Белене. Такива арки и цветове тук няма, а ако някой е снимал вътре в коридорите, а и отвън, както е показано, със сигурност щях да знам", категоричен бе пред вестника началникът на затвора в Белене, старши комисар Павлин Камбуров, докато гледа официалното видео.

След като стана ясно, че на хората от екипа е било отказано от управата на пандиза да бъде снимано, шефът на щангите Неделчо Колев се срещна с брата на Наим на откриването на паметника на щангиста в Момчилград.

"Казах му за кадрите и Белене, а той ми отвърна, че така се внушавало, че затворниците се радват на бягството на Наим в Турция. Какво да му отговоря в този момент?", лаконично коментира пред вестника Колев.

Андреа пише книга

Андреа пише книга

Автобиографична книга пише Андреа. Певицата се заема със задачата да издаде мемоари. Блондинката има идея да разкрие всички тайни около живота си в книга. Андреа вече е започнала да твори. Дали в книгата ще бъде споменат и бившият й Кубрат Пулев, ще разберем, като четивото види бял свят. "В момента пиша. В книгата ще опиша живота си

Предано куче чака три месеца в болница в Китай след смъртта на стопанина си

Предано куче чака три месеца в болница в Китай след смъртта на стопанина си

Предано куче в продължение на три месеца е чакало стопанина си в болница в Китай, починал от коронавируса, преди най-накрая да бъде отведено в приют, пише в. "Дейли стар". Непородистият питомец, наречен впоследствие Сяо Бао (Малко Съкровище), не знаел, че възрастният му стопанин се е споминал в разгара на пандемията в китайски град Ухан

Подобрете здравословно си състояние с рехабилитация в град Св. Влас

Подобрете здравословно си състояние с рехабилитация в град Св. Влас

Отделението на МБАЛ ” Лайф Хоспитал” работи по клинични пътеки към Здравната Каса и има свободни места за месеците май, юни и юли Отделениeто за рехабилитация и физикална терапия се намира в гр. Свети Влас – в полите на Стара Планина и на брега на морето, с прекрасен панорамен изглед към Несебърския залив

КЗК влезе в Българската петролна и газова асоциация /ФОТОГАЛЕРИЯ/

КЗК влезе в Българската петролна и газова асоциация /ФОТОГАЛЕРИЯ/

Комисията за защита на конкуренцията влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация, след като на два пъти експертите от антимонополния орган не успяха и запечатаха кабинетите в сградата. Целта е да се направи проверка на съмненията за картел и завишени цени на горивата в големите бензиностанции на фона на ниските цени на петрола на

Най-четени

Андреа се пусна насинена

Андреа се пусна насинена

Със съмнителни белези, като от побой, се показа Андреа ! Чалга дивата изглежда е отнесла няколко тежки удара в лицето. От юмруците, устната на блондинката е подута и посинена. Не е ясно кой е извършителят на побоя над чалга фурията.  "Извинявай, че изкарах истината", пише Андреа под снимката, от която ясно си личи посинената й устна

29-годишната Милица Аргилова: Отстраниха гърдата ми, а се оказах без рак

29-годишната Милица Аргилова: Отстраниха гърдата ми, а се оказах без рак

Осакатиха ме и изгубих желание да живея Иво АНГЕЛОВ "Отстраниха дясната ми гърда, а се оказа, че нямам рак. Всичко се срина и изгубих желание да живея. Чувствах се и все още се чувствам непълноценна като човек и като жена." Емоционалната изповед пред "България Днес" е на 29-годишната Милица Аргилова от Русе

Денем мъж зъболекар, нощем - жена

Денем мъж зъболекар, нощем - жена

Моника е приел, че трябва да работи с пациенти въпреки вируса Виктория СТОЯНОВА Вечер в женски дрехи и с преобразена идентичност, а през деня зъболекар, който е на първа линия срещи коронавируса. Това е животът на драг куина (мъж, който се облича като жена - б.а) Моника Лока! "Делниците са за зъби, уикендите - за визии и гримове

Гага облече наша рокля

Гага облече наша рокля

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното

Кечист се дави в мъртво вълнение

Кечист се дави в мъртво вълнение

Безжизненото тяло на известния кечист Шад Гаспард е изхвърлено на брега на плажа Венис. Трагедия сполетява фамилията на Шад, когато той решава да влезе да плува заедно с 10 годишния си син и още няколко приятеля във водите на Тихия океан. Плувците попадат на силно мъртво вълнение. Детето на Шад успява да се отърве на косъм

Цитиридис показва кичарата

Цитиридис показва кичарата

Заместникът на Слави Трифонов по Би Ти Ви показа, че невинаги е бил с прическата на Брус Уилис. По едно време Николаос се е разхождал като Брус Дикинсън, вокалиста на метъл групата "Айрън Мейдън". Уверете се сами. Помолен от фен да покаже снимка с дългата си коса от бурното минало, Цитиридис не отказа. "Брутално

Звездите проговориха и на Вихра

Звездите проговориха и на Вихра

Водещата завършва висшето си по специалността В нова творческа сфера влиза водещата и бивша съпруга на продуцента Иван Христов Вихра Петрова! А именно астрология. Водещата, която преди дни навърши 44 г., следва по специалността и съвсем скоро да завърши, като с нетърпение очаква да започне практиката си

Шеф Ангелов инспектира скарата

Шеф Ангелов инспектира скарата

От гурмето на "Хелс Китчън" до домашната лютеница с кебапче. Шеф Виктор Ангелов го бива да инспектира качеството и на двата вида кулинария, видяха топпапараците на "България Днес". Кошмарът на некадърните готвачи направи инспекция на заведението си за домашна скара в центъра на столицата и дори снима с телефона собственото си меню

Андреа бита само за 5 минути

Андреа бита само за 5 минути

Сапунена опера спука балона Синята уста на певицата била театър, подозират феновете й Евтин театър ли разиграва Андреа? Това е въпросът, който си задават почитателите на певицата, които с трепет следят драмите между нея и Кубрат Пулев. След като се показа с насинена и подута устна и послание към снимката - "Извинявай, че казах истината"

Създателят на Двора на кирилицата Карен Алексанян:  Българската азбука е културен феномен в световен мащаб

Създателят на Двора на кирилицата Карен Алексанян: Българската азбука е културен феномен в световен мащаб

Редом с Кирил и Методий да честваме и делото на цар Борис I  КОЙ Е ТОЙ Карен Алексанян е арменски бизнесмен, който живее в България. Той е създателят на Двора на кирилицата в Плиска, където има скулптури на буквите, както и паметници на Кирил и Методий и цар Борис. Впоследствие създава и Алея на писателите, където има не само бележити родни творци

Най-коментирани

Актьорът Станислав Дойнов - бит от рибар

Актьорът Станислав Дойнов - бит от рибар

"Колеги, днес отидох на язовир „Богоров“ - платения, да си почина, и бях ударен от риболовец при опит за саморазправа с мен за смешна причина, само го помолих да ми помогне с кепа. За мое удивление управата на язовира не го изгони. Не знам, наложи се тактично да си събера цирка и да си тръгна, тъй като това за мен е повече от абсурдно

Неви откри сезона

Неви откри сезона

Гимнастичката Невяна Владинова откри летния сезон. Грацията показа секси форми в басейн край морето. Тя е във Варна, където заедно с останалите гимнастички подновиха тренировки. Златните момичета са на подготовка в комплекса Спорт Палас, но въпреки това някои намериха време и за плаж. След краткото разпускане грациите продължиха с тежките

Славена аут от Цитиридис

Славена аут от Цитиридис

Славената Вътова е аут от "Шоуто на Николаос Цитиридис". Красавицата бе наета да бъде ко-водеща на гърка, ала не успя да се докаже. От началото на месеца Вътова е уволнена. Това е й причината миската да не се появява на малкия екран. От екипа на предаването умуват кой да заеме мястото й. Не се изключва вариантът Лора Крумова да застане до

Петко Димитров: Не съм прокажен

Петко Димитров: Не съм прокажен

"Ние също сме живи и имаме нужда от работа". С тези думи Петко Димитров осъди отношението на държавата към нощните клубове. Съпругът на танцьорката Яна Димитрова е собственик на няколко заведения в страната. Петко е категоричен, че не трябва да го мислят за прокажен. От гневния пост на бившия на Мария Игнатова става ясно

Андреа пише книга

Андреа пише книга

Автобиографична книга пише Андреа. Певицата се заема със задачата да издаде мемоари. Блондинката има идея да разкрие всички тайни около живота си в книга. Андреа вече е започнала да твори. Дали в книгата ще бъде споменат и бившият й Кубрат Пулев, ще разберем, като четивото види бял свят. "В момента пиша. В книгата ще опиша живота си

Съдът: Има обществен интерес хванатият с 367 кг кокаин да остане в ареста

Съдът: Има обществен интерес хванатият с 367 кг кокаин да остане в ареста

"Налице е действителен обществен интерес да се вземе мярка за неотклонение задържане под стража". Това посочи в мотивите си съдия Николай Николов от Софийския градски съд и остави в ареста Николай Петров. Мъжът бе хванат с 40 кг кокаин в багажника на колата си на 24 май. При претърсване в дома му вчера били открити още 327 кг от белия прах

Фитнес маниак брутално изнасилва ученичка

Фитнес маниак брутално изнасилва ученичка

Извратенякът се гаври в дома си с тийнейджърката 15-годишното момиче е заплашвано, пребито и душено от престъпника Фитнес маниак е арестуван за брутално изнасилване на 15-годишна ученичка с прякор Дубайчето в Мездра. Заподозреният за жестокото престъпление Венцислав Йоханов е прибран зад решетките за 72 часа с постановление на наблюдаващия

Бушар търси мъж с басейн

Бушар търси мъж с басейн

Канадската тенисистка Южени Бушар търси мъж с басейн. Русата красавица в момента е без гадже и разкри изискванията си за нова половинка. Преди време тя имаше апетити към Григор Димитров, но българинът не и обърна особено внимание. За нея перфектният мъж трябва да „има басейн в задния си двор“, да „планира с удоволствие срещи с изненади“ и да „не

Предано куче чака три месеца в болница в Китай след смъртта на стопанина си

Предано куче чака три месеца в болница в Китай след смъртта на стопанина си

Предано куче в продължение на три месеца е чакало стопанина си в болница в Китай, починал от коронавируса, преди най-накрая да бъде отведено в приют, пише в. "Дейли стар". Непородистият питомец, наречен впоследствие Сяо Бао (Малко Съкровище), не знаел, че възрастният му стопанин се е споминал в разгара на пандемията в китайски град Ухан

327 кг е кокаинът в дома на Николай Петров, иска да го пуснат при бременното му гадже

327 кг е кокаинът в дома на Николай Петров, иска да го пуснат при бременното му гадже

327 килограма е точното количество на кокаина, открит при претърсвания в дома на Николай Петров. Това се разбра в Софийския градски съд, където прокуратурата поиска постоянен арест за 33-годишния мъж. Той бе задържан на 24 май с 39 кг от белия прах. Наркотикът бил в  багажника на мерцедеса му. Трима полицаи се приближили към Петров

Съдът: Има обществен интерес хванатият с 367 кг кокаин да остане в ареста

Съдът: Има обществен интерес хванатият с 367 кг кокаин да остане в ареста

"Налице е действителен обществен интерес да се вземе мярка за неотклонение задържане под стража". Това посочи в мотивите си съдия Николай Николов от Софийския градски съд и остави в ареста Николай Петров. Мъжът бе хванат с 40 кг кокаин в багажника на колата си на 24 май. При претърсване в дома му вчера били открити още 327 кг от белия прах

327 кг е кокаинът в дома на Николай Петров, иска да го пуснат при бременното му гадже

327 кг е кокаинът в дома на Николай Петров, иска да го пуснат при бременното му гадже

327 килограма е точното количество на кокаина, открит при претърсвания в дома на Николай Петров. Това се разбра в Софийския градски съд, където прокуратурата поиска постоянен арест за 33-годишния мъж. Той бе задържан на 24 май с 39 кг от белия прах. Наркотикът бил в  багажника на мерцедеса му. Трима полицаи се приближили към Петров

Вижте зловещият бой между агитките на... (видео)

Вижте зловещият бой между агитките на... (видео)

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Само част от кокаина в Студентския град е бил за пазара у нас

Само част от кокаина в Студентския град е бил за пазара у нас

Огромното количество кокаин, открито в апартамента на 31-годишния Николай Петров в Студентски град е било предназначено за износ в Западна Европа. Подозират бизнесмен с връзки в подземния свят за организатор на канала през България Част от кокаина, вероятно 40-те кг, намерени в багажника на Петров е трябвало да останат за пазара у нас

Борисов: Събаряме старата постройка и строим нова педиатрична болница

Борисов: Събаряме старата постройка и строим нова педиатрична болница

„С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро място в клъстер от други болници, в паркова среда“

Ултрон бит на връщане от Гърция

Ултрон бит на връщане от Гърция

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи

Актриса вади стотачка

Актриса вади стотачка

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа

Пената пъди Петър Стоянов

Пената пъди Петър Стоянов

Треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев прогонил бившия вече президент Петър Стоянов от лагер на националния тим. Случката се разиграва в навечерието на световното първенство по футбол в САЩ през 1994-а година. За нея разкриха пред "България Днес" очевидци. По онова време "лъвовете" правят фантастични мачове в квалификациите и се борят за класиране на

Диджеят Мартин Денев, завладял електронните класации: Днес човек може да 
 работи откъдето си иска

Диджеят Мартин Денев, завладял електронните класации: Днес човек може да работи откъдето си иска

Не ми е в природата да седя на дивана КОЙ Е ТОЙ Мартин Денев е музикант, диджей и продуцент. Роден е в Пловдив, но от близо 8 г. живее на остров Бали, където се развива в музикалния бранш. Преди по-малко от месец излезе и последният му девети албум, който не спира да се изкачва в различни класации

Люси Иларионов с първи мини проект

Люси Иларионов с първи мини проект

Видео към песен на Евгени Минчев заснема режисьорът Люси Иларионов, видя "България днес". Това е първи проект след края на самоизолацията и разпускането на противоепидемичните мерки. "Това не е е сериозен и голям проект. Евгени Минчев ме помоли да заснемем клип и аз се съгласих" Люси сподели, че е в изключително затруднено финансово положение