Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7660354 www.bgdnes.bg

Жени изнудвани с порно

Лимузини за 1,5 млн. карат сводниците

Ромките карани да проституират в Австрия и Германия

Жени са изнудвани да проституират, като за целта са използвани скандални видеозаписи. Жертвите са били снимани при полови актове. След това били заплашвани, че филмчетата за възрастни ще бъдат изпратени на родните им, освен ако жените не се съгласят да продават телата си.

Рекетьорската банда е от четирима цигани от бургаските квартали "Меден рудник" и "Победа" и ударът срещу тях дошъл в началото на тази седмица. До ползвания за изнудване секс се стигало по два начина. Или трафикантите на плът залагали скрита камера при случаен контакт на младата жена с неин партньор. Към по-обещаващите бил прилаган друг метод. Те били ухажвани от сводника, като я водел из скъпи курорти и я возел на лъскави коли. Когато "клъвнела", случващото се в леглото било записвано тайно, след което видеото се използвало за изнудване.

Реклама

Разследването започнало през юни, стана ясно на брифинг на шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов и ръководителя на спецпрокуратурата Димитър Петров.

"Доста задоволителен начин на живот са водели и са демонстрирали големи финансови възможности", описа сводниците гл. комисар Спиридонов. При акцията са открити пари и свидетелства за преводи за над половин милион лева. Изнудвачите карали чисто нови лимузини, като осемте им коли са за над 1,5 млн. лева. Баровците се фукали и с часовници от най-известните световни марки.

Изнудваните жени са пращани да продават телата си в Германия и в Австрия. Повечето са локализирани именно в двете западноевропейски държави. За пред родните им се водело, че са си намерили нормална и почтена работа. Спечеленото се внасяло в сметките на момичетата, но самите те нямали достъп до тях. Една от проститутките имала на свое име в банка 67 000 евро, но не знаела. Сводниците я държали с не повече от 200 евро, като тя дори дала последните си пари за нови маратонки. Жените живели в квартири, които били плащани от сутеньорите. Пет жени са открити в България, като сред тях има и такива, които успели да се измъкнат от лапите на изнудвачите. Всички са пълнолетни.

Тепърва се разпитват още свидетели, а след като бъдат събрани показанията ще се пристъпи към внасяне на обвинителния акт в съда.

Както "България Днес" разказа преди седмица, подобни групи изнасят женска плът за Полша и за Холандия. Членовете действат със същия подход, както и сега заловените трафиканти за Германия и Австрия. Те обаче са по-брутални и дори изнасилват жертвите си, за да ги снимат.

"Иванка беше на 17 години. Танцуваше в дискотека", започва разказ за трафика на българки журналистът от полското издание "Фокус" Якуб Стаховяк. Една вечер се събрали нейни приятели, имало питиета. Тя не си спомня как е дошла в Полша, но след това се озовава чисто гола в малък хотел край Варшава. Трима я насилват, а един снима всичко. След това й казват да отиде да се изкъпе, защото я чака работа. Сводникът Христо я предупреждава, че ако не дава всичко от себе си, семейството й в България ще получи интересни нейни снимки.

Реклама

От материала става ясно, че най-вече Централна автогара в София, но и тази в Пловдив са под постоянно наблюдение от сводниците. Те следят за екстрадирани момичета или за бегълки и със заплахи и насилие ги връщат на работните им места.

Полски ченгета разкрили една особеност на "зарибяването" на нови момичета, която била разработена до съвършенство от родните сводници. По-възрастен красавец съблазнява момиче, като обикновено се целел в съвсем млада девойка. Отначало бил изключително романтичен, подарявал цветя, говорел нежни думи. Когато момичето се влюби, любовникът й разказвал, че се е забъркал с хора от ъндърграунда и мафията е по петите му. Молил я да си легне с друг мъж, като по този начин мафиотът щял да бъде омилостивен. После любовникът казвал на приятелката си, че трябва да заминат в чужбина, за да се скрият от мъчителите. Когато тя се съгласи и пристигнат в Полша, започвали изнасилванията и момичето се изпращало да проституира.

Реклама
Реклама
Реклама