Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7667927 www.bgdnes.bg

Мъж се вряза с колата си в джамия във френски град

Мъж са вряза умишлено снощи с автомобила си във входа на Голямата джамия в град Колмар, Източна Франция, без да нарани друг освен себе си и беше задържан, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Мъж връхлетя с колата си входа на Голямата джамия малко преди 20 часа. Няма ранени освен шофьора, съобщи за АФП префектурата на елзаския департамент О Рен, допълвайки, че е започнало разследване.

Реклама

Прокурорката на Колмар Катрин Сорита-Минар каза, че мъжът се е самонаранил с хладно оръжие и е закаран в болница, тъй като се нуждае от хирургическа интервенция.

Той ще бъде прегледан от психиатър възможно най-скоро, посочи прокурорката и отбеляза, че според първото й впечатление той изглежда има психически проблеми.

Очевидци твърдят, че човекът викал "Аллах е велик" на арабски, но тази информация не е потвърдена, каза Сорита-Минар и обясни, че той ще бъде задържан и разпитан веднага, щом е възможно.

Прокурорката каза, че автомобилът е бил претърсен, а регионалният вестник "Елзас" съобщи, че сапьорите не са открили в него експлозив.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама