Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7668101 www.bgdnes.bg

Ернесто Валверде: Играем слабо! Аз съм виновен!

Не създаваме положения, притеснен съм, жалва се треньорът на "Барселона"

Треньорът на "Барселона" Ернесто Валверде пое изцяло отговорността за срамната загуба от "Гранада" с 0:2. Това е най-слабият старт на отбора в Ла Лига през последните 25 години. Все повече се засилват слуховете за евентуално уволнение на Валверде.

"Притеснен съм, защото далеч от дома се представяме посредствено. Нито една победа от четири гостувания е ясен знак, че не сме в добра ситуация. Някои от играчите се присъединиха по-късно към отбора, но това не е оправдание за слабата ни игра при гостуванията. Доминирахме териториално, но не създадохме голови положения и така и не успяхме да се върнем в мача", коментира Валверде след резила в Гранада.

Реклама

Звездата Лионел Меси се появи едва след почивката и записа първи минути този сезон. Той все още не е напълно готов след контузията в прасеца.

"Футболистите са главните действащи лица на терена, но накрая треньорът е този, който поема отговорност за случващото се", каза още Валверде. Титуляр за каталунците бе възстановеният от травма Луис Суарес, но и той се представи доста под нивото си.

"Това е една болезнена загуба. Трябва да анализираме много неща и да бъдем критични към себе си, за да се подобрим. Трябва да приемем факта, че сме длъжни да побеждаваме, а не го правим. Има още много път да извървим. Ще бъде дълга и сложна година за нас", сподели уругвайският нападател.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама