Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7668635 www.bgdnes.bg

Палечка си отряза косата

Най-малката българка е с голямо сърце 

90-сантиметровата Петя клъцна 32 см кичури, за да ги дари 

Най-ниската българка си отряза косата.

90-сантиметровата Петя Гарова се раздели с 32 см от кичурите на главата си в името на благородна кауза. И показа, че независимо от дребния си ръст има огромно сърце, а от делата й могат да се учат всички българи.

Малечка Палечка, както 30-годишното момиче обича да я наричат, предприема смелото решение преди време, за да помогне на непозната девойка. Най-често такава нужда имат дами, които страдат от онкологични заболявания и заради тежката химиотерапия губят косата си. Затова и през последните години стана популярно момичета да си режат кичурите и да ги даряват на непознати в нужда.

Реклама

"Успях да си отрежа косата за дългоочакваното дарение. Спазих едното условие, а то е да минава 30 см. Моята беше 32 см. Нямате представа колко съм щастлива. Цял следобед не спрях да подскачам от радост. Дано мисията ми бъде успешна! Благодаря на фризьорката за внимателното й отношение към мен и на момичето, което ме заведе при нея!", коментира Гарова.

Малечка Палечка признава, че с дарението е откъснала частица от себе си. "Все още нямам обаждане дали е дарена на някоя девойка, но вярвам, че и това ще се случи. Беше наистина много вълнуващо", обяснява най-ниската българка.

Още с раждането й е установено, че има физическо увреждане (костите й са прекалено чупливи и не може да расте) и затова е висока колкото малко дете. Петя признава, че през живота си е преживяла много подигравателно отношение, но предпочита да не се сеща за тези моменти.

"Вече съм член към една организация, свързана с малките хора като мен. За мен е едно добро начало на промяната ми в живота. Ще се запозная с много хора със същата съдба. Скоро ми предстоят по-трудни изпитания! Дано да имам сили и увереност, за да се справя с тях! Стискайте палци да е всичко наред!", казва Гарова, която почти не сваля усмивката от лицето си.

Веднага след появата й на бял свят родителите й я изоставят и тя израства по домове. Предполага, че лекарите може да са ги посъветвали така, тъй като смятали, че няма да оцелее. И до ден-днешен Петя не познава майка си и баща си.

Реклама
Реклама
Реклама