Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7669278 www.bgdnes.bg

Проговори пациент със стент, поставен без нужда от хирурга с 57 хил. лева заплата

Имах високо кръвно и реших да потърся кардиолог. Попаднах на д-р Петър Лазов, който веднага ме попита дали имам болки в гърдите. Поиска да ми направи коронарография, аз му отговорих, че вече имам такава и съм в прекрасно състояние. Това заяви възрастен мъж, жертва на кардиолога, поставял стентове на здрави пациенти и взимал 57 хиляди лева заплата.

„През април 2017 година имах високо кръвно налягане и реших да потърся кардиолог, за да направи изследвания. Попаднах на д-р Лазов. Той ме попита дали имам болки в гърдите, аз му отговорих, че нямам болки. Пита ме дали се изпотявам, аз му казах, че не се изпотявам. Тогава ми каза, че трябва да се направи коронарография. На следващия ден ми направи такава и без да ме пита ми е сложил накриво стент. Докато го слагаше 7-8 пъти се опита. Той направи още 1-2 проби, а след това каза, че не могат да станат нещата, защото кръвоносните съдове били много широки. Аз бях в стресово положение. След това ми каза, че ще ме пратят на байпас в София, в частна болница”, разказа мъжа, потърпевш от действията на пазардишкия хирург.

Реклама

След посещението си при д-р Лазов той се обадил на дъщеря му и с частна линейка е транспортиран до Правителствена болница. Там отново му е направена коронарография, а след това са му наместили стента. По-късно лекуващият лекар му казал, че въобще не е било необходимо да му бъде поставен такъв. Впоследствие станало ясно, че животът му е бил на косъм при транспортирането от Пазарджик до София.

„Възмутен съм безкрайно много. Ако има правосъдие, този човек трябва да бъде осъден”, заяви пациентът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама