Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7690577 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" изпревари "Арсенал" и "Юнайтед"

Кой сега е №1 в Лига Европа?! Сензационният отговор е "Лудогорец"!
Шампионът на България е най-голямата изненада във втория по сила евротурнир и след първите два кръга от груповата фаза е с по-добри показатели от грандове като "Арсенал" и "Манчестър Юнайтед".
"Орлите" разгромиха с 3:0 "Ференцварош" в Будапеща и са убедителен лидер в група "H". "Лудогорец" е с пълен актив от 6 точки и голова разлика 8:1.
Най-близо до българския шампион по тези показатели е лондонският "Арсенал". "Артилеристите" спечелиха с 4:0 срещу "Стандард" (Лиеж) и така събраха 6 точки с голова разлика 7:1. Така с един отбелязан гол повече нашите са лидер в Лига Европа.
И това не е всичко. Клаудиу Кешеру е лидер при голмайсторите с три гола. Толкова имат още Анхел от "Хетафе", Андраж Шпорар от "Слован" (Братислава) и Дониел Мален от ПСВ (Айндховен).


При най-добрите асистенти отново играч на "зелените" е №1. Антон Недялков, който виртуозно подаде на Джоди Лукоки за първия гол на разградчани в Будапеща, вече има три голови подавания. Единствено Мохамад Ихатарен от ПСВ може да се похвали с толкова асистенции.
Очаквано, треньорът на "Лудогорец" Станислав Генчев е на седмото небе.
"Много добър мач за нашия тим - коментира щастливият наставник. - На разбора казах на играчите, че ние сме 2-3 класи над "Ференцварош". Затова и крайният резултат от мача е такъв. Хубаво бе, че вкарахме още с първата си атака. Единственото, което трябва да направим, е да продължим да действаме по същия начин и в следващите мачове."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама