Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7691379 www.bgdnes.bg

Българин наръга жена си и бебето на Острова

Съседите са потресени от жестоката касапница

Нищят причините Денис Бейтула да превърти и да накълца семейството

Мъж от България наръга с нож жена си и триседмичния си син във Великобритания. Касапницата се разиграла в къщата на младото семейство в Уолсенд, Северен Тайнсайд, графство Нортъмбърленд. След нападението 27-годишният Денис Ердинч Бейтула, който е с българско гражданство, е задържан и се е сдобил с две обвинения за опит за убийство. В четвъртък следобед Денис Бейтула е отведен в съда, който е постановил постоянен арест. Пред магистратите той е казал само, че е от България, посочил е имената и адреса си. Проверка показа, че мъж със същите имена е регистриран в Дулово.

Сигналът в полицията за кървавата драма е подаден в сряда около 2.15 часа. Веднага на място са изпратени екипи на Спешна помощ и полицията, които открили 21-годишната румънка Андреа и новороденият й син с множество прободни рани. Жената и детето са откарани в болница. Младата майка е дошла в съзнание, но състоянието й още не е стабилно. Лекарите продължават да се борят за живота на бебето, съобщават местни медии.

Реклама

Съседите на пострадалите описват с покъртителни картини извеждането на окървавените жертви. По думите им изродът е кълцал с ножа най-близките си, където свари. Очевидци видели многобройни рани от ножа по телета на майката и бебето.

"Видях как майката я изведоха. Тя беше на кислород, заобиколена от фелдшери. Състоянието й беше ужасно. Бебето също беше с кислородна маска. Имаше линейки. Останахме потресени", разказа Лесли Ан Батенсби, която живее срещу фаталната къща.

Разследващи разпитват оцелялата Андреа, за да разберат какво е провокирало бруталната жестокост на половинката й. Полицията призова всички, които имат информация за живота на семейството, да подадат сигнал. Следователите са категорични, че има достатъчно доказателства срещу Бейтула и не подозират друг извършител.

"Разбирам, че обществеността е в шок. Уолсенд не помни такова брутално престъпление в последните години", каза главният инспектор детектив Дейв Коул от полицията в Нортъмбрия. Той успокои хората от района, че все пак виновникът е задържан. Освен това патрули ще обикалят в района на Уолсенд.

Местните хора скочиха на касапина и заляха с проклятия профила на българина в социалните мрежи. Там Денис и Андреа са публикували снимки с любовни послания един към друг и нищо не предвещавало за кървавия инцидент. Младата майка наскоро е споделила, че мечтата й е да спи непробудно поне 8-12 часа. Възможно е да е отключила следродилна депресия или да са й дошли в повече грижите за бебето, допускат съседи. Те предполагат, че мъжът може да превъртял от плача на бебето или след скандал с уморената си жена.

Реклама
Реклама
Реклама