Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7696936 www.bgdnes.bg

Феро спасява "Ботев" (Пд)

Ферарио Спасов е новият треньор на "Ботев" (Пд). Той сменя на поста Желко Петрович.

Собственикът на "жълто-черните" Георги Самуилов поиска оставките на наставника и спортния директор Адалберт Зафиров след срамната загуба с 0:3 от "Ботев" (Вр) преди няколко дни. След нея "канарчетата" се сринаха на предпоследно място в класирането.

Зафиров изпълни неговата заръка, но треньорът отказа. Причина е, че ако подаде оставка, няма да вземе полагаемата му се по договор неустойка. Тя възлиза на 50 000 евро.

Реклама

Все пак той и помощникът му Жарко Лучич не бяха допуснати до вчерашното занимание на тима. То бе водена от кондиционния треньор Тодор Георгиев и треньора на вратарите Мишо Ролев. В същото време Самуилов преговаряше с Петрович за раздялата му с клуба. Босът на "канарчетата" настояваше тя да е по взаимно съгласие. Черногорският спец държи да получи неустойката си. 

Ясно бе едно, че доскорошният директор на школата на "Ботев" Ферарио Спасов ще поеме отбора за втори път. Той се съгласи да застане начело на тима, след като му бе гарантирано, че няма да е само временен наставник. Ще бъде с постоянен договор на горещия пост, опитвайки се да измъкне пловдивския тим от кризата.

Негов помощник ще е Диян Божилов. В "Коматево" се завръща и една от легендите на клуба - Лилчо Арсов. Той ще е треньор на вратарите.

Спасов бе начело на "Ботев" през 2012 година. Това бе първият сезон на "жълто-черните" след завръщането им в "А" група. Той бе уволнен зимата. Причината бе, че Цветан Василев не бе доволен от заеманото 5-о място в класирането. Феро бе наследен от Станимир Стоилов. В края на сезона "канарчетата" завършиха на четвърта позиция.

Тепърва ще стане ясно дали предстоят и други промени в "Ботев".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама