Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7701707 www.bgdnes.bg

"Тотнъм" се разпада

Кризата в "Тотнъм" продължава с пълна сила! След поредицата провали от началото на сезона все по-упорито се говори за напускането на ключови играчи и на мениджъра Маурисио Почетино. Един от най-нещастните футболисти в лондонския клуб е датчанинът Кристиан Ериксен, който няма никакво намерение да преподписва изтичащия му през лятото договор. Заради това "шпорите" искат да го продадат през януари, за да могат да вземат трансферна сума. "Тотнъм" е готов да се раздели с датчанина срещу само 30 млн. евро. Това е с 50 млн. по-малко, отколкото англичаните искаха за него през лятото.
Според "Марка" от кралския клуб също са твърди в решението си да привлекат Ериксен заради проблемите си в халфовата линия. От началото на сезона контузии получиха Тони Кроос, Лука Модрич, Федерико Валверде и Иско...Треньорът на "Реал" Зинедин Зидан е дал одобрението си за трансфера на Ериксен и сделката изглежда почти сигурна. Интерес към него има още "Манчестър Юнайтед", "Ювентус" и "Байерн".
Бъдещето на мениджъра Почетино също е под сериозна въпросителна. Аржентинецът има договор до 2023 г., но през настоящия сезон отборът се представя значително под очакванията и може да се стигне до преждевременна раздяла. За неговия пост се гласи не кой да е, а Жозе Моуриньо. Според френските медии Специалния е отказал тези дни оферта от "Лион". Моуриньо е благодарил на "хлапетата" за интереса, но е обявил, че целта му е да са завърне в Англия. За последно Жозе води "Манчестър Юнайтед", но бе уволнен в края на 2018 г. Моуриньо следи внимателно ситуацията в "Тотнъм" и е готов веднага да седне на стола на Почетино.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама