Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7706810 www.bgdnes.bg

Рак погубва крачето на Теодор

Тежка битка за живот 

14-годишното момче има тумор на костите 

Рак на костите доведе до ампутирането на крачето на Теодор.

14-годишното момче от Кюстендил води силна битка с тежкото заболяване, а семейството му има нужда от подкрепа.

"Огромна е болката, която съпътства нашето семейство. Детето ни беше диагностицирано на 6 май т.г. с остеосарком (туморно образувание) на бедрената кост - силно агресивен рак на костите. Направихме 2 химиотерапии в ИСУЛ в София. В България нямахме шансове за лечение и заминахме за Германия с цел спасяване на крачето от ампутация. Направихме шест курса химиотерапия и след всички изследвания - ядрено-магнитен резонанс и пет-скенер, чухме най-страшното развитие на болестта, а именно това, че е засегнала бедрената кост - цели 15 см. Тогава единственият шанс да оцелее нашето дете бе да му ампутират крачето над коляното. Ужасът, който изживяхме, беше неописуем", разказва с тъга майката Светла Велинова.

Реклама

Зловещата интервенция е направена на 28 август, като след това психолози и физиотерапевти започват да работят с Теодор. Родителите му са неотлъчно до него.

"Психологическата травма беше много страшна и непреодолима. С времето успяхме да убедим детето си, че най-страшното е отминало и предстои възстановителен период. След ампутацията ни насрочиха още един пълен курс химиотерапия. След това продължава физиотерапията и поставянето на временна протеза за 6 месеца. Нея ще я имаме, когато позволи крачето. Започнахме първата следоперативна химиотерапия, но нея я понесе много тежко", каза още изстрадалата майка. И добави: "Чувства се изтощен и това ни смазва с всеки един отминал ден. Наложи се да му прелеят тромбоцитна маса поради ниските показатели на тромбоцитите. Сега се възстановява след нея и ни предстои втора химиотерапия".

Велинова признава, че разходите за лечението на детето й са непосилни за семейство и затова моли за помощ. Тя вярва, че Теодор има възможност да сбъдне мечтите си, да върне усмивката си и да бъде отново сред приятелите си.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

БАНКА ДСК

BG 47 ST SA 93 0000 2075 7923

ТИТУЛЯР СВЕТЛА ГАНЧОВА ВЕЛИНОВА

PAYPAL: me/teodorvelinov

Страница в Help Karma – bg.helpkarma.com/campaign/daritelska-486

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама