Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7706871 www.bgdnes.bg

Щастлива съм, че съм в „Гинес“

Жената с най-ниския глас на света сбъдва мечтата си

Талантливата певица Марияна Павлова е вписана в Книгата на рекордите 

"Щастлива съм. Това е сбъдната мечта."

Това е първата реакция на талантливата българска певица Марияна Павлова, която беше вписана в Книгата на рекордите "Гинес". Родната изпълнителка е само на 35 години и е притежател на постижението за най-нисък глас на света.

"Условието за рекорда беше да започна от произволен тон и без въздух, хроматично (на полутонове) да стигна до тона, за който кандидатствах - си бемол на контраоктава. Пях само вокал "о", защото е удобен за гласа", разказа притежателката на най-ниския контраалт на планетата. Павлова, която от няколко години живее в британската столица Лондон, преди няколко дни получава сертификата от "Гинес". Тя се гордее с успеха си.

Реклама

Интересното е, че преди година българката отново кандидатства за най-нисък глас в света, но лека грешка при попълването на документите за рекорда я спира. Тя не се отказва от мечтата си и тази година прави нов опит, който я изпраща на върха. Постижението е регистрирана на 3 юни в звукозаписно студио в Лондон.

Павлова е дъщеря на популярната българска народна певица Христина Лютова.

"Щастлива съм и се чувствам горда с успеха на дъщеря ми Марияна, притежаваща дълбок и обертонов глас. По най-брилянтен начин доказа, че е най-ниският женски глас на планетата, и получи световно признание от "Гинес" и е без конкуренция! Това е гордост за родния ни град Смолян, за България, което доказва колко сме талантливи ние, българите. Пожелавам й много щастие и успехи. Тъй като музиката е нейно призвание, да остави дълбока диря след себе си, като творец, музикант и човек. Обичам те!", заяви прочувствено Лютова.

Любопитен факт е, че рекордът за жената с най-силен глас в света също е български. Притежател на постижението е Смиляна Захариева, която беше вписана в книгата през юни 2019 г. Поставен е близо година по-рано в звукозаписно студио в Пловдив, в което Захариева изпява "Излел е Дельо хайдутин". Шумомерът показва невероятните 113,8 децибела на разстояние 2,5 метра.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама