Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7709556 www.bgdnes.bg

Маман Елеонора примамва с порше сексробини в Лондон

Български сутеньори се прочуха на Острова

С боксове и палка са респектирани непослушните труженички

Сутеньорска мрежа с участието на българи е разбита в Лондон! Трима нашенци са примамвали български момичета да подобрят живота си, като правят секс за пари, но се държали брутално с жриците, които не им играели по свирката.

Според местните власти начело на престъпната банда е 33-годишната Елеонора Василева, съобщава Evening Standart. В бизнеса с плът й помагали 31-годишният Илия Михайлов и Мариан Василев. Тримата са изправени пред Кралския съд в Снеърсбрук и ги грозят тежки присъди.

Реклама

Сутеньорите са обвинени като организирана група за трафик на хора. Според разследващите българите са се занимавали с проституция в бардаците в източен Лондон и карали момичетата да раздават кокаин на клиентите.

В аферата са използвани българки, които са примамвани да участват в секстърговията с лъжливи обещания за работа и по-добър живот. Когато пристигнели във Великобритания, жените са причаквани от маманката Елеонора, която ги откарвала с тузарско порше още от летището. Тя ги въвеждала в бизнеса с платени ласки, който се осъществявал в бардаци в Уудфорд Грийн и Стратфорд.

Тарторката Елеонора била отговорна за вербуването на жените в България, уреждането на полетите им до Острова, заплащането на квартирите и рекламирането на услугите на проститутките. "Елеонора Василева безпощадно е експлоатирала жените с помощта на Василев и Михайлов, които отговаряли за осигуряването на кокаин и налагането на глоби и дисциплина. Те ги държали под строг контрол, рядко им позволявали да напуснат имотите и управлявали престъпна организация, в която жените се страхували от насилствени последици, ако не продължат да дават пари", коментира старши прокурор Дамарис Лакин.

Брутални методи са използвани, за да бъдат подчинени момичетата. При тараша на домовете на сводниците в Нюъм и Редбридж са открити боксове и разтегателна палка. Предполага се, че с тях са налагани непослушните жрици.

Случаят се разплита благодарение на смели проститутки, които се навиват да проговорят пред разследващите. Те разказват покъртителни детайли за това - как са принуждавани да правят секс с платежоспособни клиенти и как са бити и заплашвани, ако откажат. Труженичките споделят пред Кралския съд в Снеърсбрук как са им налагани строги глоби от приходите им, когато не са били съгласни и не изпълнявали нарежданията на шефовете.

Жертвите се разприказвали пред следователите как са били принуждавани да доставят кокаин на клиентите си и да купуват презервативи със собствени пари. Освен това не им е осигуряван достъп до медицинска помощ. "През цялото време обвиняемите вземали по-голямата част от парите и досега са се отървавали само с глоби. До разкриването на този случай се стига след успешната полицейска операция и тясното сътрудничество с българските власти", отчитат разследващите на Острова. Те изтъкват и смелостта на жените да дадат показания срещу ръководителите.

Реклама
Реклама
Реклама