Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/7710965 www.bgdnes.bg

Карфиол на фурна

Необходими продукти:

1 глава карфиол

150 г шунка

1 чаша настърган кашкавал

1 глава лук

3 супени лъжици галета

50 мл разтопено масло

1 чаша настъргано сирене

1 чаша готварска сметана

сол

черен пипер

риган

Начин на приготвяне:

Накъсайте карфиола на малки розички и го бланширайте за няколко минути. Отцедете го добре от водата. Разтопеното масло се загрява в тиган. В него се запържва ситно нарязаният лук. Към него се прибавя и сметаната. След като сметаната започне да завира, добавете подправките. Оваляйте карфиола в галетата. Нарежете шунката на кубчета.

В тавичка за печене или в йенска стъклена тава смесете всички съставки. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. Добавете настърганите кашкавал и сирене и върнете отново във фурната за още 10 минути.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама