Лечителят Иван Митев: Минералите лекуват вътрешните органи и жлези

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Лечителят Иван Митев:
Минералите лекуват вътрешните органи и жлези

Гълтането на прах от камък е опасно за здравето

Имаме много излекувани с камъни

Кой е той

Иван Митев и жена му Гергана са основоположници на съвременната българска минералотерапия. Популяризатори са на научно доказаните възможности на минералите за въздействие върху човешкия организъм. Автори са на книгите "Минералотерапия с енциклопедия на лечебните минерали" и "100% здраве с вода и кристали". Участници са във всички значими европейски форуми по минералотерапия от десет години насам. Дарители са на минерални образци на много музеи у нас и в чужбина.

- Г-н Митев, българинът е скептичен, че с минерали може да се излекува. Какво не знаем за минералотерапията?

- Минералотерапията е майка на съвременната медицина. Тя възниква преди повече от две хиляди и петстотин години около басейна на Китай и това е документирано. След нея се появяват акупунктурата и моксотерапията, но за разлика от тях, които остават в пределите на родината си, минералотерапията оказва огромно въздействие върху лечителското майсторство в Тибет и Индия, а оттам преминава в Средна Азия, Египет и Европа. През десети век в Багдад великите минералотерапевти Абу Рейхан ал Бируни и Авицена превръщат медицината в наука. По същото време тибетският монах на име Йондан Гонпо събира най-доброто от медицинския опит в Китай, Индия и Тибет и създава великата книга "Джуд-ши", която е основен учебник по източна медицина в продължение на хиляда години. Българинът трябва да знае, че може да се излекува с минералотерапия от депресии, всякакви "запушвания" на чакрите, защото камъните влияят на енергийното ни тяло. Важно да се отбележи - когато праховете, отварите от билки, лечебните масла и другите лекове вече не помагат, тогава се прибягва до лекарства от скъпоценни камъни.

- По какъв начин минералите могат да повлияят или да излекуват човешкия организъм?

- При физически контакт на минерала с тялото посредством нервните тъкани неговите вибрации стигат до съответната зона, чийто вибрационен спектър е нарушен, и помагат той да се възстанови. По този начин минералът или камъкът може да влияе върху всички вътрешни органи и жлези и да ги излекува. Минералите могат в определени моменти да помогнат по-бързо и ефикасно от всеки друг природен продукт. Но за да се случи това, трябва да отговарят на определени изисквания, да са предназначени за терапевтични цели и да се знае как точно трябва да се използват. Едни минерали въздействат чрез кристалната си решетка посредством допир до тялото, проявявайки пиро- или пиезоефект, други се използват за приготвяне на еликсири с различни течности. Никой минерал не се гълта на прах! Този метод, наречен литофагия, е отживелица и е опасен за здравето. Не трябва да се забравя и това, че в момента всички минерали могат да се получат по синтетичен път, да бъдат оцветявани с химикали, нагрявани и облъчвани. Цените на тези минерали са ниски и от това се възползват различни псевдолечители.

- Как да употребяваме минерала, без да си вредим?

- При положение че един минерал отговаря на съответните изисквания, а не е предназначен за декоративни цели, добрият ефект от неговата употреба се проявява за броени минути. Но за да се случи това, трябва да се въздейства върху причината, а не върху следствието. Ако един човек го боли коляното, какъв минерал трябва да използва? Самодеецът лечител, прочел няколко статии в интернет, ще препоръча минерал за костната система. Но ако разпитаме внимателно страдащия, ще установим, че той не спи достатъчно, сънят му не е качествен. Щом няма седем часа спокоен сън, хипоталамусът не може да синтезира достатъчно биохимия за хипофизата, в резултат на което тя не може да управлява добре останалите жлези през деня. Това се отнася и за паращитовидните, които отговарят за калциево-фосфатния обмен. И тогава кръвта започва да извлича калций от костите, а фосфатите се отлагат тук и там във вид на шипчета. Затова терапията трябва да включва минерали за преодоляване на съответните причини. Освен това се вземат предвид индивидуалните особености на всеки организъм.

- Съставяте програми на болните, така ли е?

- Така е. Отговорното съставяне на една комбинация често отнема по няколко часа, защото трябва да се вземат под внимание много фактори. Минералотерапевтът трябва да има познания не само по медицина, но и по психология, физика, химия и най-вече да е изпълнен с любов към хората, колкото и неразумно да живеят те, защото благодарността на този, на който си подал ръка, топли сърцето както нищо друго.

- Разкажете за лечебните свойства на различните минерали, които могат да помагат на хората да се лекуват без лекарства?

- Съвременната минералотерапия ползва най-доброто от източната медицинска доктрина, но пречупено през призмата на научното потвърждение. В Германия, която е водеща в Европа по такъв вид изследвания, се практикува създаването на домашни аптечки от минерали. Те съдържат самородно сребро от Хартенщайн, сиански нефрит, ултралит, различни видове опали - млечен, меден, ултралит и т.н. Минералите в тях могат, казано без преувеличение, да вършат чудеса. Най-доброто природно средство за мигновено въздействие върху кръвното налягане от хиляда години насам си остава нефритената възглавничка на Авицена. Това не е възглавница за спане, а минерал с особена форма, с помощта на който великият лечител е преодолявал всякакви рефлекси на нервната система. Още през XVI век личният лекар на кьонигсбергския херцог Албрехт - Андреас Аурифабер, описва възможностите на своето кехлибарено чувалче. Според него то има най-чудотворното въздействие измежду всичко, употребявано за лечение от природния свят. И сега със същия успех то се използва за регулиране функциите на щитовидната жлеза, като силен антидепресант, който подрежда мислите, при безсъние, при хормонален дисбаланс в женските полови органи, често притъмняване пред очите, горещи вълни, проблеми с равновесието, при киселини и болки в стомаха. Мога да кажа още, че създаденото преди повече от две хиляди години хризолитово вързопче върши това, което правят съвременните бета-блокери и инхибитори. Без никакви странични последствия енергийното му поле въздейства благоприятно върху работата на надбъбречните жлези, с което се регулира производството на адреналин. Това води до балансирана работа на сърдечния мускул и подобряване на кръвната картина, освобождаване напрежението от тялото, нормализиране на кръвното налягане и възможно най-добра обмяна на веществата.

- Кой е най-търсеният минерал в последната година?

- Един от най-търсените минерални продукти в Европа през изминалата година беше т.нар. цейлонско циркониево вързопче. Със своите хиляда естествени циркониеви кристала то подобрява паметта, емоционалните реакции и двигателната активност, възпрепятства отмирането на нервните клетки, елиминира всякакви съмнения и страхове, освобождава от влияния, фобии и зависимости - чужди мисли, алкохол и т.н. и укрепва имунната система. Основно средство за обновяване на организма - засилване на метаболизма, изчистване от токсини, премахване на напрежението от мозъка, активиране производството на ензими, подобряване регенерацията на костите, е цирконът на Бадмаев. Впрочем на лекаря Пьотр Бадмаев дължим и познанието за качествата на розовия халцедон от Рахури, който не позволява задържането на храна в дебелото черво и по този начин предотвратява бактериални инфекции в отделителната система.

- Чувала съм за подобряване на зрението с планински кристал за очи.

- Да. Той е едно от най-добрите природни средства за успокояване на вибрационния спектър в очите.

За поръчка на книгата "Лечителите на България" на www.trud.cc

Телефон за връзка с Иван Митев:

0899 18 62 49

30 бона глоба за Слави

30 бона глоба за Слави

Евгени Димитров-Маестрото, който е реалният собственик на телевизията на Слави Трифонов, ще отнесе огромна глоба заради нарушаване на куп разпоредби от Закона за радиото и телевизията. Пилотните хумористични предавания на Дългия при премиерата на канала в час, в който децата са сред зрителите му, бяха изпълнени с цинизми.

Тото: Майка ми избра името на бебето

Тото: Майка ми избра името на бебето

В редките случаи, когато говори за личния си живот, рапърът Тото от "Скандау" обикновено пуска по някоя бомба. В последното си интервю победителят от "ВИП брадър" сподели, че майка му избира името за първородния му син. Тото и жена му Криси споделят, че са имали големи драми с имената и до последно се чудят какво да изберат.

Етиен Леви рода с Вазов

Етиен Леви рода с Вазов

Носителят на тазгодишния приз за най-добър вазовски мустак Етиен Леви се оказа роднина на Патриарха на българската литература. "Момиче от майчиния ми род Теневци в Казанлък е омъжено за Вазовия племенник, който за мен беше чичо Митко", разказа музикантът от славната група "Трик". Двамата със сестра му Вивиан преди три години се срещнали със свои

Канят Димитър Калайджиев в комедия

Канят Димитър Калайджиев в комедия

Един от най-колоритните участници във "Фермата" Димитър Калайджиев е получил покана да участва в нов комедиен сериал. Продуцентите били провокирани от забавните импровизирани скечове, които всеки ден разсмиваха фермерите в аграрното шоу. Те забелязали, че богаташкото синче има актьорски заложби, и смятали да го пробват с малка епизодична роля.

Най-четени

Лора Крумова се премести в Гърция

Лора Крумова се премести в Гърция

В Гърция се премести Лора Крумова. Бившата водеща на "Комбина" реши да избяга от родината за неопределен период. Журналистката и цялото й семейство вече живеят на остров Лемнос. През 2018-а Лора излезе в майчинство, за да се грижи за дъщеричката си Мина и повече не си намери ново място в тв ефира.

Любен Зидаров за скандала с илюстрациите си единствено пред "България Днес"
Огорчен съм!

Любен Зидаров за скандала с илюстрациите си единствено пред "България Днес" Огорчен съм!

"Хари Потър" не е гениално произведение, не съм чел всичките книги "Огорчен съм, разбира се! Не чух една добра критика към моите илюстрации на Хари Потър. Обидно е, че ме наричат "призрак от миналото". Но "Хари Потър" не е гениално произведение, а е като всяка мода по света. За момента просто е популярно.

Слави взе секси психоложката на националите

Слави взе секси психоложката на националите

Едната от секси психоложките на националите Лилия Стефанова се уреди в телевизията на Слави Трифонов. Добилата скандална слава покрай нападките на Николета Лозанова терапевтка получи своя рубрика в шоуто на гологлавия водещ. Блондинката ще коментира злободневни теми. Тя получи предложението за работа, след като плени Слави с чара си

Мара Илиева с кученце за няколко бона

Мара Илиева с кученце за няколко бона

Пари като вестници, кучета за по няколко хиляди лева! Това е положението при Мария Илиева - няма празно! Певицата се сдоби с невероятно мил и същевременно луксозен домашен любимец. Всички вече знаете колко модерни са микроскопичните кученца, но това мъниче бие всички класации по лукс и цена. Но и 5 лева да струваше - няма значение,

Мария Илиева без грим

Мария Илиева без грим

Натурална и изморена физиономия показа певицата Мария Илиева на феновете си в социалните мрежи. Изпълнителката на хита "Фуего" успешно съчетава майчинството с музикалната си кариера и участието си като панелист в предаването "Маскираният певец". В редките моменти, когато не е под светлините на прожекторите

Никол прежали Гришо

Никол прежали Гришо

Никол Шерцингер прежали Григор Димитров! Бившата половинка на най-добрия ни тенисист има нова тръпка няколко месеца след раздялата им. И каква изненада - той е спортист! Този път сърцето й превзе ръгбист - Том Еванс, разкри "Сън". Подобно на Гришо той е сред секссимволите в спорта. 34-годишният Еванс е участник във ВИП изданието на шоуто Х Factor

Миша отрова убива Стефчо

Миша отрова убива Стефчо

Отрова за мишки, поставена в стена, е причината 9-годишният Стефчо от Кардам да почине. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. 9-годишният Стефан почина в болница, а две от сестрите му бяха приети в много тежко състояние с натравяне. Отровата е била поставена в отвори, които са зазидани с кал в стената,

ВОЛЕН ОТ ПОКУПКИТЕ ДОВОЛЕН

ВОЛЕН ОТ ПОКУПКИТЕ ДОВОЛЕН

Доволен от направените покупки от близкия магазин е Волен Сидеров, видя "България Днес". В найлонова торбичка националистът пренесе храни и напитки през светофари и централни улички, а случайни минувачи не пропуснаха да изкоментират неговите изяви. Сидеров се беше барнал с модерното за сезона сако на райета.

Ето кой е помогнал на Григор Димитров да си върне добрата форма

Ето кой е помогнал на Григор Димитров да си върне добрата форма

Преди броени дни в София Григор Димитров разкри, че в момента няма постоянен треньор и е в търсене на нов специалист, който да му помага в подготовката. Изглежда обаче българският тенисист има нов човек в своя екип, който може би има роля за страхотните му резултати в последните седмици. Става дума за спортния психолог Бен Кроу

"Мис Плеймейт" се отърка в Слави

"Мис Плеймейт" се отърка в Слави

Най-новата коронована звезда на силиконовия конкурс "Мис Плеймет" Михаела Тодорова се отърка в най-новия политик в държавата. Красавицата и Слави Трифонов се събраха в шоуто на Дългия, а Михаела отиде на крака при Трифонов с короната си от конкурса. Силиконовата блондинка награби Дългия още на вратата за обща снимка,

Най-коментирани

Маринела Арабаджиева в критично състояние, откараха я в болница

Маринела Арабаджиева в критично състояние, откараха я в болница

Маринела Арабаджиева спешно е изведена от следствения арест и е настанена в МВР болница във вторник вечерта,  потвърдиха за "24 часа" оттам. Бизнес дамата има проблеми със сърцето и кръвното налягане и неведнъж е колабирала в ареста. Това е поредният път, когато я извеждат, за да я настанят за лечение в болница

Енрике начело на Испания

Енрике начело на Испания

Селекционерът на Испания Роберт Морено е освободен и на негово място се завръща Луис Енрике. Лучо ще води Испания на Евро 2020. Енрике напусна преди пет месеца заради трагедията с болестта на дъщеря си, която почина през септември. Президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес даде пресконференция, на която официално потвърди новината

Любен Зидаров за скандала с илюстрациите си единствено пред "България Днес"
Огорчен съм!

Любен Зидаров за скандала с илюстрациите си единствено пред "България Днес" Огорчен съм!

"Хари Потър" не е гениално произведение, не съм чел всичките книги "Огорчен съм, разбира се! Не чух една добра критика към моите илюстрации на Хари Потър. Обидно е, че ме наричат "призрак от миналото". Но "Хари Потър" не е гениално произведение, а е като всяка мода по света. За момента просто е популярно.

Лора Крумова се премести в Гърция

Лора Крумова се премести в Гърция

В Гърция се премести Лора Крумова. Бившата водеща на "Комбина" реши да избяга от родината за неопределен период. Журналистката и цялото й семейство вече живеят на остров Лемнос. През 2018-а Лора излезе в майчинство, за да се грижи за дъщеричката си Мина и повече не си намери ново място в тв ефира.

Бойко посече шефовете на три болници

Премиерът иска възмездие за починалото 3-годишно детенце

Бойко посече шефовете на три болници Премиерът иска възмездие за починалото 3-годишно детенце

Надя Панкова Трябва да има възмездие! Искам Ананиев (здравният министър Кирил Ананиев - бел. ред.) да отстраниш всички, замесени в процеса със смъртта на тригодишното дете. Незабавно да се махат! Така вбесен започна правителственото заседание премиерът Бойко Борисов, който за минута взе главите на трима директори на болници и всички лекари,

Мария Илиева без грим

Мария Илиева без грим

Натурална и изморена физиономия показа певицата Мария Илиева на феновете си в социалните мрежи. Изпълнителката на хита "Фуего" успешно съчетава майчинството с музикалната си кариера и участието си като панелист в предаването "Маскираният певец". В редките моменти, когато не е под светлините на прожекторите

БОЖЕ,ТОВА АНДРЕА ЛИ Е ?

БОЖЕ,ТОВА АНДРЕА ЛИ Е ?

Недоброжелатели подозират, че певицата е в депресия  Поради липсата на работоспособност и концентрация след раздялата с Кобрата тя отказва участия Загадъчната метаморфоза на Андреа продължава да притеснява почитателите й. Русокосата певица с ангелски глас отказва да се снима в последното видео към дуета си с Крум.

Мара Илиева с кученце за няколко бона

Мара Илиева с кученце за няколко бона

Пари като вестници, кучета за по няколко хиляди лева! Това е положението при Мария Илиева - няма празно! Певицата се сдоби с невероятно мил и същевременно луксозен домашен любимец. Всички вече знаете колко модерни са микроскопичните кученца, но това мъниче бие всички класации по лукс и цена. Но и 5 лева да струваше - няма значение,

Румина смени сцената със сешоара

Румина смени сцената със сешоара

Чалга изпълнителката Румина, чиято кариера в последните години залезе, смени попрището. Заедно със сестра си Вили тя откри изискан салон за красота в родния си град Пловдив. "Нарекохме го с нашите имена, защото от години това е мечта и на двете ни. Салонът е създаден с цел да глези всяка жена, която прекрачи прага му.

Деси Фотосесията прави кондоми

Деси Фотосесията прави кондоми

Нов бизнес планира да започне Деси Димитрова, по-известна като Фотосесията. Мъжемелачката има идея да произвежда... кондоми. Цицеронестата брюнетка преди дни се оплака, че има огромен дефицит на презервативи у нас. "За толкова години така и не попаднах на качествени кондоми, с които да изпиташ истинско удоволствие.

Африканска чума в Кюстендилско

Африканска чума в Кюстендилско

Две положителни проби на африканска чума по диви свине са регистрирани в Кюстендилско. Случаите са от селата Четирци и Страдалово. В четвъртък местните ловци са убили няколко диви свине, чиито проби потвърдили заболяването. Отстрелът в района е преустановен. Ще бъде свикана извънредна епизоотична комисия, късния следобед днес.

"Мис Плеймейт" се отърка в Слави

"Мис Плеймейт" се отърка в Слави

Най-новата коронована звезда на силиконовия конкурс "Мис Плеймет" Михаела Тодорова се отърка в най-новия политик в държавата. Красавицата и Слави Трифонов се събраха в шоуто на Дългия, а Михаела отиде на крака при Трифонов с короната си от конкурса. Силиконовата блондинка награби Дългия още на вратата за обща снимка,

Миша отрова убива Стефчо

Миша отрова убива Стефчо

Отрова за мишки, поставена в стена, е причината 9-годишният Стефчо от Кардам да почине. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. 9-годишният Стефан почина в болница, а две от сестрите му бяха приети в много тежко състояние с натравяне. Отровата е била поставена в отвори, които са зазидани с кал в стената,

Бунт в "Спартак" (Плевен) за пари

Бунт в "Спартак" (Плевен) за пари

Футболистите на "Спартак" (Плевен) най-вероятно няма да пътуват за предстоящия мач с Кариана (Ерден) в събота. Това съобщи регионалният сайт Plevenutre.bg. Причината е до болка позната - неизплатени заплата и напрежение в отбора. Мачът е по програма в 14,30 ч в събота, но няма яснота дали изобщо ще се състои

Григор Димитров се радва, че се завръща в Хюстън след 9 години

Григор Димитров се радва, че се завръща в Хюстън след 9 години

Григор Димитров ще участва на турнира от сериите ATP 250 в Хюстън след прекъсване от 9 години. Надпреварата ще се проведе от 4 до 12 април догодина. За последно най-добрият български тенисист игра в Хюстън през 2011 г. Тогава 19-годишният Димитров отпадна във втория кръг след поражение от руснака Теймураз Габашвили

Ники Василев на разходка в парка

Ники Василев на разходка в парка

Освежаваща разходка в парка направи бившият министър Николай Василев, видя "България Днес". Политикът използва последните слънчеви лъчи, за да се раздвижи по парковите алеи в столицата. И докато около него имаше хора с анцузи, Василев беше с официален костюм и

Сър Елтън пял с аутокю на погребението на лейди Даяна: При грешка щях да бъда обесен

Сър Елтън пял с аутокю на погребението на лейди Даяна: При грешка щях да бъда обесен

Британският музикант Елтън Джон бил толкова притеснен да не обърка текста на адаптацията на песента му "Candle in the Wind", изпълнена на погребението на лейди Даяна, че ползвал аутокю, поставено до пианото му, предава Ройтерс. Сър Елтън, който беше близък приятел с покойната кралска особа, изпя нова версия на хита си с нови думи

Лекари от МВР болница спасиха живота на  Маринела Арабаджиева

Лекари от МВР болница спасиха живота на Маринела Арабаджиева

Бизнес дамата колабирала и изпаднала в безсъзнание заради кръвното, скоро приключва разследването за пране на пари Маринела Арабаджиева се размина със смъртта в сряда, след като медици от МВР болница успяха да я стабилизират, научи "24 часа" от източници там. Тя е докарана в безсъзнание във вторник вечерта от болницата на затвора

Слави взе секси психоложката на националите

Слави взе секси психоложката на националите

Едната от секси психоложките на националите Лилия Стефанова се уреди в телевизията на Слави Трифонов. Добилата скандална слава покрай нападките на Николета Лозанова терапевтка получи своя рубрика в шоуто на гологлавия водещ. Блондинката ще коментира злободневни теми. Тя получи предложението за работа, след като плени Слави с чара си

Певицата Лизо е с 8 номинации за наградите "Грами"

Певицата Лизо е с 8 номинации за наградите "Грами"

Рапърката Лизо получи най-много номинации - 8 за наградите "Грами", докато Били Айлиш и Лил Нас Екс са с по 6, съобщи Асошиейтед прес. Президентът и главен изпълнителен директор на американската Национална звукозаписна академия Дебора Дугън заяви, че песните "Spirit" на Бионсе и "You Need to Calm Down" на Тейлър Суифт ще се съревновават в