Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7719458 www.bgdnes.bg

"Сънди таймс": ЕС отлага Брекзит до февруари, ако Джонсън не получи одобрение за сделката в парламента

Европейският съюз ще отложи излизането на Великобритания до февруари 2020 г., ако британският министър-председател Борис Джонсън не успее да получи одобрение за своята сделка за Брекзит в парламента идната седмица, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Сънди таймс".

Според британското издание, което цитира дипломатически източници, се предвижда Великобритания да може да напусне по-рано - на 1 или 15 ноември, през декември или януари, ако сделката на Джонсън бъде ратифицирана, преди да изтече удължаването, предаде БТА.

Реклама

Вестникът посочва, че няма да бъде взето решение, докато държавите от ЕС не преценят шансовете за одобряване на споразумението за Брекзит в парламента. Ако Джонсън се сблъска със сериозни трудности или депутатите наложат втори референдум за Брекзит, тогава държави като Германия ще настояват за по-дълга отсрочка, евентуално до юни догодина.

Дипломати и служители от ЕС, цитирани от Ройтерс, казаха, че в зависимост от развитието на събитията във Великобритания възможностите за удължаване на срока за Брекзит варират от отлагане само с още един месец, т.е. до края на ноември, до отлагане с половин година или повече.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама