Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7722953 www.bgdnes.bg

Иво Димчев разцепи Турция

Нестандартните изпълнения на нашенеца шашнаха съседите

С няколко вълнуващи интимни концерта Иво Димчев успя да прикове вниманието на иначе консервативните турци.

Провокативният изпълнител изпя песните си пред екзалтираната публика в Анталия, Измир, Анкара и Истанбул. 43-годишният талант, който е известен по цял свят с изключително интересните си пърформанси, успя да шашне аудиторията в Турция и да се превърне в абсолютен техен любимец. Този път Иво не заложи на изцяло разголените си шоу спектакли и е много по-обран в стила на обличане. За сцената в южната ни съседка артистът наметна снежнобялата си кожа само с яке. Все пак остана и малка част от любимата на изпълнителя голота, но всичко е много по-умерено.

Реклама

"Когато съм на сцената, аз не просто пея. Аз правя всичко възможно да съм мил с публиката и се грижа за публиката си. Грижа се за нея като слушател, като за някой, с когото имам среща", казва в едно от последните си интервюта музикантът.

През изминалата година недооцененият у нас артист създава единствения по рода си селфи концерт. Самият Димчев твърди: "Селфи е хореография, селфи е скулптура, селфи е трагедия, селфи е любов. Селфи е по-малко за мен, повече е за нас".

Така по време на този тип представления Димчев се появява с оскъдни дрехи пред неголяма група почитатели. Докато пее, всеки един от публиката става и участник в концерта, докато си прави селфи снимки и видео с кумира си.

"Селфи е глобален феномен, който се проявява в крайности. Всеки поне веднъж си е правил селфи. Често хората гледат на себе си като на нещо егоцентрично, като на някакъв евтин начин за привличане на вниманието. Имам различен поглед върху тази култура. Вярвам (и това е част от моето изпълнение), че селфитата са нещо много лично. Не само за нечие лице, но и за съвместното съществуване: бъдете заедно, опитайте се да запазите този момент и да го споделите със света. Затова използвам селфи като концепция, за да създам някаква комуникационна връзка, когато публиката не е отделена от изпълнителя, ние сме в едно пространство. Опитваме се да уловим и запазим момента и опита", разкрива Иво подробности за избора на концепция за селфи концертите пред руските медии.

Редица учени признаха селфито като форма на психическо разстройство. Според Иво Димчев дори взирането в огледалото е форма на психическо разстройство.

Реклама
Реклама
Реклама